Trabzon'un Yetiştirdiği ender sanatçılarından olan Apolas Lermi yöremizin otantik kültürünü tek başına ayakta tutmaya çalışırken diğer yandanda Trabzon değerlerini gündeme getirmeye çalışıyor. 
Trabzonspor'un 50. Yılında yaptığı marş ile tribünleri coşturan ve bu güne kadar tutulan ender marşlardan olan eser Trabzon’a verdiği önemi kanıtlamıştı. Şimdide Trabzonlunun üzüntüsü haline gelen uzungöl’ün bozulan doğasına dikkat çekmek için yepyeni bir klip ile gündeme oturdu. 

Uzungöl (Şerah) isimli klip uzungöl'ün gerçek ismini ve bozulan doğasını konu alıyor. Klipte Uzungöl'ün son hali ve eski resimleri ile harmanlanıp siz izleyicilerine aktarılıyor. Şahsen benimde çok hoşuma giden çalışma ile yetkililere bir mesaj gönderiliyor.

Apolas Lermi gibi sanatçılarımıza sahip çıkmanız gerektiği için bu haberi yapmak gereği duydum sevgili okurlarımız. Şimdi soruyorum size bu tür sanatçılar isteseler çok kolay yoldan parayı kazanamaz mı yada çok kolay yoldan bir yerlere gelemez mı tabikide gelir okuduğu bir çok eseri kendi yazan Apolas Lermi bizim değerlerimizi yaşatmak için mücadele veriyor ve emin olun artık tek başına mücadele vermekten çok yorulmuş durumda.

Şimdi soruyorum Trabzon'un otantik yapısını yaşatmaya çalışan kaç sanatçı kaldı. Yada kaç sanatçı Trabzon'un sıkıntılarını dile getirdi. Biraz bırakalım havalı sanatçıları da bu uşaklara sahip çıkalım.

Apolas Lermi Ayrıca yurt dışında yaşayan yöre insanımızın memlekete olan hasretini anlatan ah Almanya klibi ve son zamanlarda Türkiye'de izlenme rekorları kıran Sen Anlat Karadeniz dizisininde en çok tutulan şarkısı olan gel göğsüme sığ yarim eserini yazıp seslendirmiştir.

Haber: Ömer Karakaş / HaberTS İstanbul Sorumlusu