Serhat şehir Artvin’in 101’inci kurtuluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Trabzon Artvinliler Derneği’nin organize ettiği gecede bir araya gelen Artvinliler muhteşem bir gece yaşadı. 

Trabzon’da 9 Mart 2010 tarihinde kurulan derneğin her yıl etkinlik kurtuluş gecesi etkinliği düzenlediğini, pandeminden kaynaklı 2 yıl aradan sonra yeniden bir arada olmanın mutluğunu yaşadıklarını belirten Trabzon Artvinliler Derneği Başkanı Ahmet Külekçi “Zor ve sıkıntılı bir süreçten geçtiğimiz şu günlerde gülmeyi-eğlenmeyi ve bir arada olmayı çok özlemiştik. Bu tür geceleri hem tarihimize sahip çıkma, vefa gösterme ve unutmama adına önemli, hem de dayanışma ve kaynaşma adına bir fırsat olarak görmekteyiz. Trabzon ve Artvin arasında kurulan sevgi ve gönül köprüsünün bir ayağı olan Trabzon Artvinliler Derneği bundan sonraki süreçte de inşallah faaliyetlerine devam edecektir. Gecemize Artvin ve Trabzon’dan katılan, destek veren, renk katan bütün hemşerilerimize teşekkür ediyorum” dedi. 

Geceye Artvin’den yönetimiyle birlikte katılan Artvin Trabzonsporlar Taraflar Derneği Başkanı Bora Mercan’da Trabzon ile Artvin arasında gönül köprüsü oluşturan başkan Ahmet Külekçi ve ekibine teşekkür ederek “Muhteşem bir gece yaşadık. Şampiyon şehir Trabzon’da böyle güzel bir gecede bir araya gelmek çok güzeldi. Bizlerde dernek olarak Trabzon ve Trabzonspor’un yanında olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu

UNUTULMADILAR…

Kurtuluş gecesine büyük bir vefa örneği de damgasını vurdu. İki yıl önce hayatını kaybeden Artvin Şavşatlı Trabzon eski il Müftüsü Nuri Güneş ile geçen yıl elim bir trafik kazasında hayatını kaybeden Artvin Borçka’lı Trabzon Uzun sokak’ta uzun yıllar kuaförlük yapan Ayhan Kenar ile emekli polis memuru İsrafil Kenar kardeşlerde unutulmadı.

Geceye katılan Nuri Güneş’in oğlu Ahmet Yaşar Güneş ile Ayhan Kenar’ın çocukları Çağatay ve Seçil Kenar’a gecenin anısına plaket takdim edilirken duygu dolu anlar yaşandı. 

KTÜ Sahil Tesislerinde gerçekleşen geceye Artvin’den katılım gösteren Artvin Halk Eğitim Merkezi folklor ekibi gösterileriyle, Trabzon Üniversitesi öğretim üyelerinden Özdemir Hafızoğlu yönetimindeki saz sanatçılarına eşlik eden solistler Funda Yaylı ve Hasan Şılbır da şarkılarıyla renk kattı. 
Birbirinden güzel şarkıların seslendirildiği gecede katılımcılar, tulum ve akordion eşliğinde halay çekip horon teptiler. Artvin rüzgarının estiği gecenin finali ise Trabzon kolbastısı ile yapıldı.