Trabzon’da AK Parti’nin milletvekili aday adaylarından biri de Ayhan Sürmen oldu. Sürmen son başvuru günü İl binasında adaylık başvurusunu yaptı.

İl Başkanı Haydar Revi’ye evraklarını teslim eden Sürmen, AK Parti’nin 2002 ruhuna fabrika ayarlarına geri dönmeye karar verdiğini uzun zamandan bu yana bir üyesi olarak AK parti saflarında bulunduğunu belirterek “Şimdi sorumluluk alma zamanı olduğuna inandım ve milletvekili adaylığına karar verdim “dedi.

Sürmen adaylık başvurusundan sonra yaptığı açıklamada ülkenin zor bir dönemden geçtiğini belirterek “ 2002’de ki seçim nasıl önemliyse, bu seçim 2015 Kasım seçimi de o kadar önemli. Ülkemiz bir virajda. Kasım seçimlerinin önemi ve partimin ideallerini gerçekleştirmesi için aday oldum” dedi.

AK  Parti kurulmadan önce demokrasi anlayışı milli birlik fikri, hür ve özgür bir ülke uğrayışı ile insanların inanç özgürlüğüne kavuşması ile ilgili fikirlerine STK’larda görev yaparken savunduğunu belirterek “O nedenle ben AK Parti’nin kuruluş ruhunda olan bir insanım. Ve partimin bundan sonra bana vereceği her türlü görevde nefer gibi çalışacağım” dedi.