Ortahisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yapılan törene, Ortahisar Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu, Ortahisar Belediye Başkan Vekili Prof.Dr. Ahmet Yıldız, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Köksal Hamzaoğlu, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.


Törende konuşma yapan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Köksal Hamzaoğlu, yapılan araştırmalarda toplumun yüzde 72’sinin yeterli fiziksel aktiviteyi göstermediğini ifade ederek, “Maalesef ülkemizde ve dünyada obezite sıklığı giderek artmakta. Yapılan araştırmalar her üç kişiden birisinin obezite ile tanışmış olduğunu söylüyor. Bugünkü programımızın esas konularından birisi de fiziksel hareketsizlik. Fiziksel hareketin yeterli oranda yapılmaması. Bu da ayrı bir risk faktörü olarak önem arz ediyor. Yine yapılan araştırmalarda toplumumuzun yüzde 72’sinin yeterli fiziksel aktiviteyi göstermediğini söylüyor. Maalesef çocuklarımız da da artık obezite giderek sıklığını artırıyor. Bu nedenle bakanlığımız 2010 yılından bu yana sağlıklı beslenme ve hareketli hayat programını uyguluyor. Bu program çerçevesinde 2015-2018 yılları arasında fiziksel aktivitenin artırılmasına yönelik bir projemiz var. İlimizde geçtiğimiz yılın ikinci yarısından sonra ve bu yıl içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında yapılan ortak protokolle özellikle okul çağındaki başarılı çocuklarımıza bisiklet hediye ediyoruz. Geçen yıl ve bu yıl toplam 2 bin civarında bisiklet dağıttık. Bugünde Ortahisar ilçemizde dağıtıyoruz” dedi.


Ortahisar İlçe Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu ve Ortahisar Belediye Başkan Vekili Prof.Dr. Ahmet Yıldız da yaptıkları konuşmada, hareketsizliğin bir çok hastalığı beraberinde getirdiğine dikkat çekerek, bisikletlerin hayırlı olması temennisinde bulundu.


Konuşmaların ardından derslerinde başarı gösteren 381 lise öğrencisine bisikletleri protokol tarafından dağıtıldı.

Editör: TE Bilişim