“PELİTLİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ”

Sözlerine TOKİ ile Ortahisar Belediyesi’nin birlikte yürüttüğü Pelitli Kentsel Dönüşüm Projesiyle başlayan Başkan Genç, “Proje kapsamında 132 binayı TOKİ ile birlikte 47 adet işyeri ve bir caminin inşaatını tamamladık. Göreve geldiğimizden hemen sonra Beşirli’de  karayollarından devraldığımız 12 dönümlük bir alanda başlattığımız Ekopark projesini güzel bir yaşam alanına dönüştürdük. Tarih Müzesini hayata geçirdik. Tarih müzesinin olmayışı çok büyük bir eksiklikti. Saray Atik Sokak’ta Hafsa Sultan Konağı’nı Tarih Müzesi haline getirdik. Buradaki materyalleri ücretsiz olarak öğrencilerimize veriyoruz. Bu şehrin çocukları ücretsiz olarak şehrin tarihiyle ilgili materyalleri temin edebiliyor.” dedi.

“PAZARKAPI PROJESİ”

“Belediyemizin binası yoktu. O dönemde büyük bir çaba sarf ettik ve belediye binamızı yaptık. Projemizin ikinci etabını hayata geçirerek ticaret ve konut alanları yaptık. Bu alandaki tarihi binamızı devralarak restorasyonunu yaptık. Restorasyon konusunda da Valiliğimizden destek aldık. Tarihe olan saygımızın gereği olarak burayı yaptık. Burayı büyük bir ihtimalle kültür merkezi olarak değerlendireceğiz. Bir diğer çalışmamız sokak hayvanları içindi. Sokak hayvanlarına yönelik olarak klinik açtık. Yeterli ekip ve ekipmanla birlikte donanımını sağladık. Sokak kedilerimizi tedavi ediyor. Burada üç veteriner hekim görev yapıyor. Acil durumlarda da sokak köpeklerine müdahale ediliyor. Bundan dolayı büyük bir mutluluk içindeyim. Derdini anlatamayan canlılara yardımcı olmak bizim için manevi mutluluk oldu. Mahallerimizde kötü şartlarda olan spor sahalarını yaptık. Çağlayan, Bulak, Karlık mahallelerinde spor alanlarını tamamlayarak üç semt sahamızı hizmete aldık.”

“69 ADET ÇOCUK PARKI YAPILDI”

“Her mahalleye en bir park sloganıyla yola çıkmıştık. Küresel ısınmanın olumsuz etkilerini yaşadığımız bugünlerde yeşil alanları artırmak öncelikli hedefimiz oldu. Bu kapsamda 69 adet yeni çocuk parkı yaptık. Dört mahallemizde meyve bahçeleri kurduk. Bir metre olsa da yeşili artırmanın gayreti içindeyiz. Tarihi çeşmelerimizi restore ediyoruz. Bu kapsamda 14 adet çeşmemizi restore ettik. Bir diğer çalışmamız mesai arkadaşlarımız muhtarlarımızın hizmet binalarını yapmak oldu. 18 muhtarlık binası yaptık. Diğer yandan 20 tanesini de yenileyerek hizmete aldık. Şu anda muhtarların bilgisayar, doğalgaz, elektrik, ve internet giderleri belediyemiz tarafından karşılanıyor. Çünkü biz muhtarlarımızı doğrudan mesai arkadaşlarımız olarak görüyoruz.”

“Kemeraltı Sokak Sağlıklaştırma Projesi’nin 1. etabını tamamladık. 2. ve 3. etap çalışmaları Kültür Bakanlığı tarafından devralındı. Bu bölgemiz insanların yoğun olduğu kadim bir alan. Yerel siluetine uygun bir şekilde burayı güzel bir hale getirmek arzusundaydık. Bunu hayata geçirdik. “

“Sıfır atık projesi kapsamında atıkları ayrıştırmak ve azaltmak için projelerimiz var. Birçok bölgeye yeraltı çöp konteynerlerimizi koyduk. 14 adet atık getirme merkezleri oluşturduk. Ayrıca, 1,5 dönümlük bir alanda sabit bir atık getirme projesini hayata geçireceğiz.”

“Projelerimiz arasında yer alan konuk evi projemizi hizmete açtık. Kadın ‘Konuk Evi Projemizi’ Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın desteğiyle tamamladık. Bu projemizle bağlantılı olarak Kadın Danışma Merkezini kurduk. Bu konuda kadın derneklerimizle de istişare ettik. Burayı daha geniş bir şekilde teşekkül ettirmek istiyoruz.”

“Sosyal belediyeciliğe çok önem veriyoruz. Bu kapsamda 313 kişiye evde bakım hizmeti veriyoruz. Aile olarak da 183 aileye hizmet veriyoruz. Ne kadar talep olursa onu karşılama imkânımız var. 13 kişilik ekibimizle birlikte bu hizmeti veriyoruz.”

“HİSARAY”

“Sabit bir yardım merkezi kurduk. Geçen bir sivil toplum örgüteyle işbirliği yaptık. Bu sene ise Kızılay ile birlikte Hisaray Merkezi’nde ihtiyaç sahiplerine yardım ediyoruz. Pazarkapı Projesi içinde şehit aileleri ve engelli derneklerine mekân tahsisi sözü vermiştik. Şehrimizdeki 17 engelli derneğimize 3 Aralık Dünya Engelliler gününde mekânlarını tahsis ettik. Şehit aileleri derneklerimize de 18 Mart’ta teslim ettik. Burada muhtarlarımız için de yer tahsis ettik. Belediyemizin spor kulüpleri için de Ampute ve İşitme Engelliler Futbol takımlarımız için de burada güzel bir hizmet ünitesi kurduk.”

“MEHMET AKİF ERSOY KAPALI SPOR SALONU RESTORE EDİLDİ”

“Mehmet Akif Ersoy Kapalı Spor Salonu’nu Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan devraldık. Burayı güçlendirerek daha modernize ettik. Buradaki tenis kortlarını modern bir hale getirdik. Önümüzdeki ay açılışını yapıp, hizmete alacağız. Biz burada ticari amaç gütmedik. Çocuklarımızın yüzme sporunu öğrenmesi için gayret ettik. Çok iyi bir proje oldu. Haftanın belirli günlerinde ücretsiz olarak dezavantajlı grupların hizmetine vereceğiz. İnşallah, önümüzdeki ay hizmete alacağız. Tenis kortlarımıza da baya bir ilgi var.”

“Akoluk mahallemizde destek ünitelerimizi yeniden teşekkül ettik. Hem Fen işleri, hem Destek Hizmetleri ve Temizlik işleri müdürlüğümüz burada faaliyete geçti. Şu anda burası büyük bir kompleks ünite olarak hizmet etmeye başladı.”

“Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk şehrimizi üç kez ziyaret etti. İlk ziyaretinde Gazi’nin hemşehrilerimizden övgüyle bahsettiği nutkunu Meydan’da kitabe haline getirdik. Bundan dolayı da büyük bir mutluluk yaşıyoruz. Hem Trabzonlular hem de şehrimize ziyarete gelenler bu nutka ilgi gösteriyor.”

“Sayvan ve Akyazı mahallemizde iki tane kütüphaneyi hizmete açtık. O yöre halklarımızın kültürel olarak bilgilenmesi bakımından önemli bir çalışma. Bunların sayılarını artıracağız.”

“Şehrimizde yoğun bir altyapı çalışması var. Bundan dolayı sokak çalışmalarımız, kaldırım çalışmalarımız da hızlı bir şekilde devam ediyor. Bize ait sokakları hemen yapıyoruz.”

“DEVAM EDEN PROJELER”

Ortahisar Belediyesi’nin devam eden projelerinden bahseden Başkan Genç, “Şehrimizin gündeminde olan Tünel Akvaryum ile çok ciddi bir çalışma yürüttük. 23 Nisan’da burayı hizmete açacağız. Çok güzel bir cazibe merkezi olacağını düşünüyorum. Bu şehrin çocuklarının ilgisini çekeceğini düşünüyorum. Şehrimize gelen turistler için de çekim alanı, bir turizm destinasyon alanı olacak. Uzun ve çetrefilli bir çalışmayı bitirdik. Bundan dolayı da büyük bir mutluluk duyuyorum.”

“Valilikten devraldığımız Tarihi Hasan Paşa Hamamımızın restorasyonu devam ediyor. Çukurçayır’da 5 dönümlük bir alanda Ekoparkın küçüp çaplısı olan bir park projesini hayata geçiriyoruz. Doğapark ismiyle adlandırdığımız projemiz devam ediyor.”

“Sözlerimiz arasında yer alan bir projemiz de Boztepe Seyir Terası Projesi idi. Kızlar Manastırı’nın hemen güneyinden başlamak üzere 1 km’lik yürüyüş yolu yapacağız. İçinde seyir terasının olduğu şekliyle projelendirdik. Sit alanı olması hasebiyle Çevre Bakanlığımızdan onay aldık. 15 gün önce ihalesini yaptık. Bu çalışmamıza ilgi gösteren İçişleri ve Çevre Bakanımıza teşekkür ediyorum. Hemen güneyinde Büyükşehir de ayrı bir düzenlenme yapacak. Bizim dokunuşlarımızla birlikte Boztepe çok güzel bir yer haline gelecek.”

“Mağmat Tarihi İpekyolu Projemiz, kamuoyumuzun çok gündeminde. 600 dönümlük bir alanda hayata geçirilecek. Özellikle körfez ülkelerinin dikkatini çekmişti. Fakat pandemi nedeniyle kesintiye uğradı. Burası planlarda da turizm alanıydı. Burada ayrıca derneklerimizin talepleri doğrultusunda eklemeler yapmayı düşünüyoruz.  Alzheimer derneğinin desteğiyle burada bir rehabilitasyon merkezi yapmayı düşünüyoruz. Yine bu alanımızda teşekkül ettirdiğimiz ‘En Mutlu Köy Projemizi’ ihale ettik. Dezavantajlı grupların kendilerinin üretebileceği mini çiftliklerin olduğu, rehabilitasyon merkezlerinin ve atölyelerin olduğu bir alan. Buranın da ihalesini 10 milyon TL bedelle yaptık.”

“İstanbul’dan sonra basının ilk kurulduğu şehirlerden olan Trabzon’da basın müzesinin olması istedik. Profesyonel müzecilerle birlikte iç konseptini çalışıyoruz. Bu güzel projemizi de 10 Ocak 2023 günü Dünya Çalışan Gazeteciler Günü’nde hizmete açacağız.”

“Trabzonumuz tarihi bir şehir. Ama aynı zamanda tarihi örttüğümüz bir şehir. Yukarı hisar denilen alanı kapatmışız. İçkale Camimiz sıkışmış bir alanda kalmış. Burayı da üniversitemiz, Ticaret Odamız, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Büyükşehir’in paydaşlığında hayata geçireceğiz. Buradaki kazılarda çok ciddi kalıntılara rastlandı. Bu kalıntıları arkeo-park şeklinde bir müzeyle şehrimize kazandırmak istiyoruz. KTÜ bisiklet yolu projemiz tamamlandı. KTÜ Rektörlüğümüzle birlikte bunu hayata geçireceğiz. Hızlı bir şekilde hayata geçireceğiz.”

“Karayolları’nın Kanuni Bulvarı’nda bize devrettiği alanda Çatak Park Projesi’ni hayata geçireceğiz. Burayı inşallah sağlıkçılar parkı olarak isimlendirip şehrimize kazandırmayı istiyoruz. Pandemi döneminde fedakârca çalıştılar. Yine Karayolları’ndan devraldığımız bir alanda Beşirli’de Serapark projemizi hayata geçireceğiz.  Buradaki bitki ve ağaçları kendi yetiştirdiklerimizden karşılayacağız.”

“Afet bölgesi olan şehrimizde bu farkındalığı oluşturmamız gerekiyor. Mobilize ekiplerimizin olduğu Afet eğitim parkımızı yapacağız. İçişleri Bakanlığı finansmanını karşılayacak. Projesi tamamlandı protokolleri yapıldı. İnşallah yakın zamanda ihale edeceğiz.”

“Meydan civarına gelen engelli kardeşlerimizin güzel bir şekilde zamanlarını geçireceği Engelsiz Yaşam Merkezi ve Parkını hayata geçireceğiz. Önümüzdeki ay ihalesini yapacağız.”

“İskele Park ve Kanuni Su parkı projemizi Büyükşehir Belediyemiz sahildeki proje içinde değerlendiriyor. Büyükşehir’in aynı alanda yaptığı Ganita Sahili Projesi kapsamında hayata geçirilecek.”

“Biz kurulduğumuzda altyapı alanında ciddi bir yatırım yaptık. Şu anda bütün ihtiyaçlarımızı karşılayacak kapasitedeyiz. Asfalt, Beton ve Konkasör tesisimizden bütün ihtiyaçlarımızı karşılıyor.”

“Pandemi döneminde bütün vatandaşlarımıza ulaşmaya gayret ettik. Büyükşehir, Valilik ve kamu kurumlarıyla birlikte olağanüstü bir çalışma yürüttük. 2008 aileye kira desteği verdik. Sanatçılarımızı da unutmadık. 33 tiyatro sanatçımıza nakdi destek verdik.”

“Şu anda devam eden Kitap Festivalimiz çok büyük ilgi gördük. Bu organizasyona yoğun ilgi gösterilmesi bizi çok mutlu ediyor. Biz bunu geleneksel hale getireceğiz. Her sene ‘Kütüphaneler Haftası’nda vatandaşlarımızı kitaplarla buluşturacağız.”

“Sporla ilgili de futbol şehrimizde öne çıkıyor. Kız Hentbol takımını belediyemize kattık. Onlar da kendi liglerinde mücadele ediyor. Teknolojiden de geri kalmadık. KTÜ’lü öğrencilerden oluşan bir roket takımımız var arkadaşlar. Bu gençler ‘z’ kuşağı diye ötekileştirildiler. Ama bizim gençlerimizin önünü açmamız lazım. Bu kuşağa ben medeniyet kuşağı diyorum. Bu takımımız TEKNOFEST’e katılacak. İlk kez dikey iniş ve kalkış denenecek. Her zaman onlara destek olacağız arkadaşlar. Büyük bir gayret veriyorlar.”

“Biz belediye olarak eğitime destek oluyoruz. Kurslarımız devam ediyor. Gençlere, engellilere ve kadınlara yönelik kurslarımız devam ediyor.  6389 öğrencimiz üniversiteye hazırlık kurslarımızdan yararlandı. Şu anda 900 kapasiteli bir üniversiteye hazırlık kursumuz var. Hiçbir gideri yok. Çok iyi bölümleri kazanan arkadaşlarımız var.”

BÜYÜKŞEHİR’İN ORTAHİSAR’DA YAPTIĞI PROJELER

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin Ortahisar’da yürüttüğü çalışmalardan kısaca bahseden Başkan Genç, şunları aktardı: “Meydan Bölgemizde sokak sağlıklaştırma devam ediyor. Burada tescilli binalarımızı öne çıkarıyoruz. Maraş Caddesi’nin kapatılmasıyla birlikte burası çok güzel bir yaşam alanı olacak. Kent içi aydınlatma güzel bir çalışma oldu. Yalıncak Plajı hem bir plaj ve yaşam alanı olarak yapıldı. Millet Bahçemizi şehrimize kazandırdık. Burada yoğun bir yapılaşma olmaması için yeşil alan olarak kalması için çok büyük gayret gösterdim. Çok güzel bir yaşam alanı oldu. Büyükşehir Belediyemiz çok büyük bir altyapı çalışması yapıyor. Orhan Karakullukçu Başkanımızdan sonra yapılan en büyük çalışma. Galyan-Atasu bölgemizden gelen temiz içme suyunu biz temiz olarak içemiyorduk. Kötü su şebekesinden dolayı içme suyumuz çok sağlıklı değildi. Temiz içme suyuna Murat Başkanımız duyarsız kalmadı. 560 km’lik su hattı yenileniyor. Daha önceki dönemden gelen bir projedir. Çok parametreleri olan bir projedir. Büyük bir koordinasyonla yürütmeye çalışıyoruz. El birliğiyle gerek Ortahisar ve gerekse Büyükşehir, bu proje nedeniyle bozulan sokak ve caddelerimizin ulaşım standartlarını daha güzel ve modern bir hale getiriyor. Bu proje içinde yağmur suyu ve kısmen de kanalizasyon da var. Büyükşehir, Pazarkapı’daki yaşam alanında planetaryomu yapacak. Avrasya Pazarı yapılıyor. Beşirli’deki kadın yaşam merkezi yapılıyor. Pazarkapı’da Kuyumcukent projesinin tasarımı tamamlandı. Bu şehre ait olan çok önemli değerleri burada üretip, satacağız. Böylece bu sektör de sağlıklı şartlarda üretim yapabilecek.”

GAZETECİLERİN SORULARINI CEVAPLADI

“MARAŞ CADDESİ AÇIK AVMA OLACAK”

Başkan Genç, bir gazetecinin Maraş Caddesi’nin ulaşıma kapatılmasıyla ilgili sorusunu şöyle cevaplandırdı: “Maraş Caddesi bizim prestij caddemiz. Mevcut haliyle bu şehre yakışmıyordu. Uzun Sokak trafiğe kapatıldığında ilk tebrik eden bendim. O zamanki Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu’na Maraş’ı kapatırsınız dedim. Maraş Caddesi’nde trafik olmaması lazım. Bu ilk taleplerimiz arasındaydı. Murat Başkanımızla bu konuda aynı şekilde düşünüyoruz. Burada mevcut kullanımlara bir müdahale edilmiyor. Burayı yaya ulaşımına açmak istiyoruz. Şehrin siluetine yakışır bir düzenleme yapılacak. Açık AVM tarzında bir dizayn olacak.

“TOPLU SÖZLEŞMEDEKİ ORANI UYGULUYACAĞIZ”

Başkan Genç, belediye personelinin maaşlarına beklenilenden daha düşük bir oranda zam yapıldığıyla ilgili sorusuna şöyle cevap verdi: “Çalışan arkadaşlarımızın emeklerinin karşılığını alması bizim en büyük isteğimiz. Şöyle bir karmaşa çıktı. Asgari ücret belirlenince, biz bunun farkını personelimizin ücretlere yansıttık. Yasal olarak yansıtmak zorunda değildik. Ondan sonra yasal oranı sendikayla birlikte ücretlere yansıttık. Son olarak da sözleşmemizdeki enflasyon artış oranı neyse personelimiz bunu alacak. Biz toplu sözleşmedeki oranı tahakkuk ettirip uygulayacağız. Biz hem asgari ücret artış oranı, hem de enflasyon artış oranını yansıttığımız da personelimiz durumuna 6 bin 200 civarında alıyor. Bu konuda sendikayla mutabıkız. Asgari ücretten vergi kaldırıldığı için de üç parametre bir araya geldi. Bu nedenle sözleşmedeki oran ne ise uygulanacak. Biz, bu ücret yeterlidir demiyoruz. Zaten ülke olarak ekonomik bir sıkıntı içerisindeyiz.”  

“NİHAİ BİR KARAR YOK”

Ortahisar Belediyesi’nin isminin değiştirilmesiyle ilgili soruya da Başkan Genç, “Şöyle bir algı var. Ortahisar isminde bir mahalle olduğu için bunun ilçe olarak ortaya çıkması bir algı sorunu oluşturdu. Ortahisar isminde bir de başka bir şehirde ilçemiz var. İsim değişikliği için yasal boyut var. Ortahisar güzel bir isim… Bu konuda nihai kararımız yok. Toplumda bir talep de var. Bu işin belediye meclisi boyutu var bir de TBMM boyutu var.  Şu anda nihai bir karar yok.” ifadeleriyle cevap verdi.

“REŞADİYE’DE ÇOK CİDDİ YANLIŞ YAPILDI”

Bir gazetecinin Reşadiye Kavşağı, Meydan ve Boztepe viyadükleriyle ilgili sorusuna Başkan Genç, “Reşadiye kavşağını ucube diye tanımlayabiliriz. Meydan’dakinde trafik yoğunluğu var. Bu da yeraltına alınmalı. Reşadiye de çok ciddi bir yanlış yapıldı. Bunu bakanlarımızla da paylaştım. Onlar da hak verdi. Reşadiye yıkılmalı, bunun yıkılması ile ilgili bir çalışma da vardı. Boztepe Viyadükleri için de bir çalışma yaptık. Buraya peyzaj çalışmasıyla birlikte siluetini yeşille uyumlu hale getireceğiz.” diye cevap verdi.

“OCAK AYI ÖDEMELERİNİ DAHİ YAPTIK”

Bir gazetecinin Ortahisar Belediyesinin mali durumuyla ilgili sorusunu cevaplandıran Başkan Genç, “Belediyemizin 2021 yılı bütçesi 242 milyon 600 bin lira. 8 milyon ek bütçeyle 250 milyon TL. Gelir bütçesi gerçekleşme oranı yüzde 97,96’dır giderin yüzde 98,98’dir. Yaptığımız bütçe tamamıyla tuttu. 2021 yılı itibarıyla Ortahisar Belediyemizin borcu 184 milyon 446 bin 500 TL’dir.  2021 yıl sonu itibarıyla da belediyemizin alacağı 69 milyon 184 bin TL’dir. Net resmi bilgilerimiz. Bu borcumuzun içinde piyasa ve yatırımcılarımız dahil üç ayı geçen bir ödememiz yok. O mali disiplini sağladık. Kurulduğumuz günden beri üç ayı geçen hiçbir ödememiz olmamıştır. Bu gün de yoktur. Şu anda Ortahisar Belediyemizin ocak ayı ödemeleri dahi yapılmıştır. Bu borcun içinde İlbank, TOKİ, vergi ve sigorta borçlarımız vardır. Bu bizim şeffaf yönetim anlayışımızın gereğidir.” dedi.

“TİCARİ BİR KAZANÇ DÜŞÜNMÜYORUZ”

Tünel Akvaryum’un giriş ücretleriyle ilgili konuşan Başkan Genç, “Akvaryum giriş ücretiyle ilgili bir fiyat tespiti yapmadık. Ticari bir kazanç düşünmüyoruz. Biz bununla ilgili akvaryumları gezdik. İstanbul, Ankara’daki akvaryumlardan mutlaka uygun bir fiyat olacak. Bu şehrin çocuklarının erişebileceği bir fiyat olacak.” dedi.

“TARIMSAL FAALİYETLERE DESTEK”

Ortahisar Belediyesi’nin tarımsal faaliyetlere yönelik soruyu cevaplandıran Başkan Genç, şöyle konuştu: “Pandemi bize tarım konusunun ne kadar önemli olduğunu hatırlattı. Gıda kendi hayatlarımızı devam ettirmek için önemlidir. Biz tarımla ilgili bir komisyon kurduk. Fındıkta verimliliği artırmak için proje yürüttük. Proje kapsamında 16 fındık bahçesini söktük. Yöre insanımızı desteklemek amacıyla pazarlar oluşturuyoruz. Belediye olarak bu konudaki taleplere duyarsız kalmıyoruz. Sayvan, Pınaraltı, Yeşilyurt mahallelerimizde çay tarımının yaygınlaştırılması için gayret ettik. Bitişik mahallerimizin imar planlarının yapılması için gayret ediyoruz. İklim değişikliğiyle ilgili karbon salınımını azaltmak için bütün tedbirlere riayet ediyoruz.”

“MERMİYE PARA VERME, FORMAYA VER”

Son olarak Trabzonspor’un şampiyonluğuyla ilgili soruyu cevaplandıran Başkan Genç, “Ben bu şampiyonlukta çocukların sevinecek olmasına seviniyorum. Biz çocukken şampiyonluğu yaşadık. 8. şampiyonluk mutluluk ötesi bir duygu. Büyük bir mutluluk. Bu konuda çalışmalar yapıyoruz. Bayrak kesme olayının gündemde kalmaması lazım. Bu şehre yakışmadı. Dünyanın her tarafında Trabzonsporlu var, arkadaşlar. Her taraftan talep geliyor. Bunu karşılama imkânımız yok. Değerli başkanımıza ve Abdullah Avcı hocamıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Biz bu mutluluğu yaşarken bütün kamuoyuna şu mesajı da vermek istiyorum… ‘Mermiye para verme, formaya ver’ diye farkındalık oluşturalım. Şampiyonluk kursağımızda kalır, birbirimize sarılalım, silaha sarılmayalım. Guinness girecek şekilde horon korteji oluşturalım. Şampiyonluğu halayla, horonla kutlayalım ama silaha sarılmayalım. O sevincimize gölge düşmesin. Bu şampiyonluğu şampiyonluk yolunda vefat edenlere armağan edelim.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim