“SAĞLIĞIMIZ EN BÜYÜK HAZİNEMİZDİR”

Başkan Genç, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Sağlığımızın kıymeti harbiyesi hiçbir değerle ölçülemez. İnsanlık tarihiyle yaşıt olan hekimlik mesleği, hastalıkların tedavi edilerek, insanların tekrar sağlığa kavuşmasında en önemli görev ve sorumluluğu üstlenir. Sağlık, bu dünyada değeri hiçbir şeyle mübadele edilemeyecek en değerli hazinemizdir. Ruhsal ve fiziksel olarak ne kadar sağlıklı olursak, ancak bu oranda mutlu, huzurlu bir şekilde yaşamımızı sürdürebiliriz. Cihan Padişahı Kanuni Sultan Süleyman’ın hasta yatağında ifade ettiği söz olarak bilinen “Halk içinde mu’teber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihânda bir nefes sihhat gibi” sözleri sağlığın her şeyden önemli olduğunu çok güzel anlatır.” 

“SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZIN HAKLARINA RİAYET ETMELİYİZ”
“Sağlığımıza kavuşmamız için gece gündüz mücadele eden, çeşitli zorluklara katlanan ve emek harcayan insanların başında da doktorlarımız ve sağlık çalışanlarımız gelmektedir. Hastalıklarımızı tedavi eden, hayata dönmemize yardımcı olan, acılarımızı, ağrılarımızı dindiren ruhsal ve fiziksel olarak bizi tekrar sağlığımıza kavuşturan doktorlarımızın emeğini hiçbir bedelle ödeyemeyiz. O nedenle sadece 14 Mart Tıp Bayramı’nda değil, yılın bütün günlerinde doktorlarımıza ve sağlık çalışanlarımıza karşı sorumluluk bilinciyle hareket etmeliyiz. Hasta hakları olduğu gibi, sağlık çalışanlarının da hakları olduğunu aklımızdan biran bile çıkarmamalıyız. Hayatlarını hiçe sayarak bize yardımcı olan doktorlarımızın ve sağlık çalışanlarımızın haklarına riayet etmeliyiz, saygı göstermeliyiz. Her türlü şiddete karşı olduğumuz gibi, sağlıkta yaşanan şiddete de karşıyız. Sağlıkta yaşanan şiddet olayları bizi derinden üzmektedir. Hayatın her alanında olduğu gibi, sağlıkta da herkes birbirinin haklarına karşılıklı olarak saygı göstermek mecburiyetindedir.”  

“SALGINLA FEDAKÂRCA MÜCADELE ETTİLER”

“Şu anda bütün dünyayı etkisi altına almış olan kovid-19 salgınında doktorların ve sağlık çalışanlarının hastaların şifa bulması için ne kadar mühim bir vazife yürüttüklerine bir kez daha şahit olduk. Bütün dünyada sağlık çalışanları hayatlarını riske atarak kovid-19 hastalığına yakalanan insanların tedavisi için gece-gündüz mücadele ettiler ve hâlâ daha ediyorlar. Sağlık kahramanlarımız böylesine özverili bir gayretle mücadele etmeseydiler, hiç şüphesiz ki, yaşamını yitirenlerin sayısı çok daha fazla olacaktı. Bu mücadelede yaşamını yitiren fedakâr doktorlarımızı ve sağlık çalışanlarımızı bir kez daha rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Bu vesilelerle de bütün doktorlarımızın ve sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı’nı tebrik ediyorum ve çalışmalarında kolaylıklar, başarılar diliyorum.”