Toplantıda konuşan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, iyi günde kötü günde her zaman hizmet ve projeleri yürütürken muhtarlarla ve diğer kent paydaşlarıyla birlikte olmaya gayret ettiklerini kaydetti.  Salgın nedeniyle bütün dünyanın olağanüstü bir dönemden geçtiğini belirten Başkan Genç, “Bu davetime katıldığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum. Biz, her zaman 19 Ekim haftasında bir araya geliyorduk. Bir kez muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Haftasını tebrik ediyorum. İyi günümüzde de kötü günümüzde asıl olan yerel yönetimlerimizle, muhtarlarımız ve diğer kent paydaşlarımızla birlikte olmak. İşte, 26 kez bir araya gelmişsek bu durum bu anlayışın eseridir. Tabi ki programlar yapıyoruz. Hepsini yüzde yüz icra ettiğimizi söylemek mümkün değil.

Kapasitemiz oranında bunları yapıyoruz. Geçen yıl olağanüstü bir dönem yaşadık. Hâlâ daha bu salgınla mücadele ediyoruz. Bu salgınla olağanüstü tedbirlerle mücadele ediyoruz. Bütün bunlara, salgının olumsuz sonuçlarına rağmen fen işlerimiz, destek hizmetlerimiz ve bütün birimlerimizle birlikte mücadele ediyoruz. Ve programlarımızı yetiştirmenin gayreti içindeyiz.

Bu olağanüstü süreci devlet ve millet kaynaşması ve muhtarlarımızın da çabasıyla atlatıyoruz. Bundan dolayı muhtarlarımızı tebrik ediyorum.  Salgın sürecinde vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılanması konusunda çok büyük gayret sarf ettik. Vefa Destek Gruplarımız sizlerin sayesinde kimsesi olmayan, hasta ve 65 yaş üstü vatandaşlarımıza ulaştı. Millet olarak da olağanüstü süreçlerdeki dayanışma ruhumuzu ortaya koyduk. Bunu Avrupa’da yapamazlar. Biz hiçbir beklenti olmadan bu dayanışma ruhunu ortaya koyduk. Salgın nedeniyle filyasyon çalışmalarımız devam ediyor.” diye konuştu.  

“AKTÜRK, ÇOK GÜZEL ÇALIŞMALARA İMZA ATIYOR”

“İnşallah, 2021 yılında da aynı kararlılık hizmet inancıyla Yüce Allah, bizlere güzel çalışmalar nasip eylesin diyorum. Toplantımızda Türkiye’deki 52 bin muhtarımızı temsil eden şehrimizin evladı olan Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Bekir Aktürk’e Bey var. Kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum. Yakında güneydoğu turuna çıkacak. Ülkemizin birlik ve beraberliği için çok güzel çalışmalara imza atıyor. Burada bulunan çok kıymetli kaymakamımızla da çok ahenkli bir çalışma yürüttük. Ele ele vererek biz, siz, kaymakamımız bu güzel hizmet yolculuğunu başarıyla yürüttük. Yüce Allah bu şekilde devam etmeyi nasip etsin diyorum. Sözlerime burada son verirken bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Kardeşlerimizin Karabağ’daki mücadelesini canla başla destekliyoruz. İnşallah, Karabağ’da Azerbaycan Bayrağını dalgalanacak. Yüce Allah hepimize, hep birlikte hayırlı çalışmalar yapmayı nasip etsin.” 

“HİÇBİR ZAMAN SİYASALLAŞMADIK”  

Muhtarlık müessesesinin devleti ve milleti temsil eden iki yüzünün olduğunu kaydeden Aktürk, “Bizim bir muhtar kimliğimiz var. Bu kimlik sadece muhtarı temsil ediyor. Bu kimliğin iki tane yüzü var. Bir yüzü millet, bir yüzü devlettir. Millet olan yüzüyle milletimize hizmet edeceğiz, onların sorunlarını çözeceğiz, devlet yüzüyle de devletimizin yanında olacağız. Devletimize bağlı olacağız, devletimizi temsil edeceğiz. Biz devletimizin işlerinin aksatılmadan yürütülmesini sağlayacağız. Belediye başkanlarımız da tıpkı muhtarlar gibi parti rozetini bırakıp hizmet edebiliyorsa bu da başarıyı getirir. Başkanımız da bunu yapmıştır. Biz, başkanımıza 5 yılının sonunda bir karne vermiştik. Bu siyasi bir olay diye eleştirilmişti. Ama Ahmet Başkanımız siyaset üstü bir başkanımızdır. Burada kimsenin siyasallaştığı yok, hiçbir zaman da siyasallaşmadık. Biz sadece hizmetin ödülünü kendisine takdim ettik. Bizim siyasi görüşmelerimiz olabilir ama bizim siyasi bir adımımız olamaz.” dedi.