Bayburtlular Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin açılışında konuşan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Büyük bir gururla 20 yıldır derneğimizin üyesiyim. Ama ben bu derneğin sadece kayıtlı bir üyesi değilim, yani kağıt üzerinde formaliteden ibaret olan bir üyelik değil benimkisi… Tüm kalbimle ve samimiyetimle ifade etmek istiyorum ki, Bayburtlular Derneğimize aidiyet duygusuyla kayıtlı bir üyeyim.” dedi.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon Bayburtlular Dayanışma, Yardımlaşma ve Kültür Derneği’nin yeni hizmet binasının açılışına ve Bayburtlular Gecesi’ne katıldı.

“KUŞ GİBİ HAFİFLİYORUM”

Başkan Ahmet Metin Genç, Bayburtlular Derneği’nin beş bin yıllık kadim Türk geleneğini yaşattığını belirterek şunları aktardı: “Dede Korkut diyarı olarak bildiğimiz Bayburt’umuzun güzel insanlarıyla beraber olmak bizim için çok çok mutluluk ve gurur verici. O nedenle bu geleneği devam ettiren bir anlayışla yoluna devam eden Bayburt’umuzu bir kez daha kucaklıyorum. Derneğimiz 1990 yılında kuruldu.  Ahmet Metin Genç, olarak büyük bir gururla 20 yıldır derneğimizin üyesiyim. Onu belirtmek isterim. Ama ben bu derneğin sadece kayıtlı bir üyesi değilim, kağıt üzerinde formaliteden ibaret olan bir üyelik değil benimkisi… Tüm kalbimle ve samimiyetimle ifade etmek istiyorum ki, Bayburtlular Derneğimize aidiyet duygusuyla kayıtlı bir üyesiyim. Bu nedenle gerek il başkanlığı yaptığım dönemden, gerekse bir önceki yönetimimizden derneğimizin Trabzon’da kalıcı bir mekânı olsun istedik. Ve bu konuda çaba sarf ettik, gayret gösterdik ama önceki dönem nasip olmadı, bu döneme nasip oldu. Bugün büyük bir gururla hizmete açtığımız binamızın tapusunu da aldık. Bundan da büyük bir mutluluk duyuyorum. Ben Bayburt ve Gümüşhane’den yukarı giderken bir kuş gibi hafifliyorum. Oralar çok güzel topraklar, kadim topraklar. Ve oraları sapasağlam, vatansever Bayburtlular bugüne kadar muhafaza ettiler. Onların nezdinde yine o topraklar ilelebet Türk yurdu olarak kalmaya devam edecektir.”

“İDARİ SINIRLAR BİZİ AYIRAMAZ”

Trabzon’da faaliyet gösteren Bayburt derneklerinin birleşmesinden çok büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Genç, şöyle konuştu: “Burada emeği geçen Bayburt Belediye Başkanımız Hükmü Pekmezci, Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu, Gümüşhane Belediye Başkanımız Ercan Çimen’e teşekkür etmek istiyorum. Derneklerimizin birleşmesinden ben de aynı şekilde büyük bir mutluluk duydum. Artık Trabzon’da Bayburtlular, Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneğimiz var. Bir tane derneğimiz var. Yeter… İki derneğimizin de gösterdiği anlayışa teşekkür ediyorum. Buradaki hazirun kendini ne kadar Trabzonlu hissediyorsa, tüm kalbimle söylüyorum, ben de o kadar Bayburtlu hissediyorum. Biz böyle insanlarız. Biz bu yörenin insanlarıyız. Öyle idari sınırlar bizi ayıramaz. Hepimiz biriz, beraberiz. Bu toprakların ne şekilde bize emanet edildiğinin bilincindeyiz ve ilelebet de muhafaza etmeye kararlıyız. Allah yolumuzu açık eylesin.”

Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci de konuşmasında Bayburt, Trabzon arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinden ve yeni hizmet binasına katkılarından dolayı Başkan Genç’e teşekkür etti.

Bayburtlar Gecesinde düzenlenen Türk Halk Müziği Korusu’nun mini konseri, şiir dinletisi ve horon gösterileri beğeniyle izlendi.

Derneğin açılışına ve Bayburtlular Gecesi’ne; AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, AK Parti Bayburt Milletvekili Fetani Battal, CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, CHP İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek, AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, CHP Ortahisar İlçe Başkanı Suat Oyman, Trabzon Bayburtlular Dayanışma, Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Sadettin Okay ile dernek üyeleri katıldı.