Bekir Aktürk yaptığı açıklamada " Bugün 19 ekim Muhtarlar günü.  Öncelikle Türkiye de ki tüm muhtarlarımızın bu önemli ve özel gününü tebrik ediyorum. Muhtarlık müessesesi Türkiye için çok önemli ve vazgeçilemez bir unsurdur. 3 yıldır kutladığımız Muhtarlar günü dolayısıyla öncelikle cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakanımız Binali Yıldırm'a  ve ilimizin vekili şehrimize ve ülkemize büyük hizmetler veren İçişleri bakanımız Süleyman Soylu'ya tüm muhtarlarımız adına teşekkürü bir borç biliyorum" dedi. 

Türkiye muhtarlar konfederasyonu genel başkan yardımcılığı görevinden istifası ile ilgili de konuşan Aktürk " Türkiye Muhtarlar Konfederasyonunu arkadaşlarımızla birlikte kurduk . Kuruluş amacı muhtarların Türkiye çapında örgütlü olması ve tek ses olarak bu müessesenin itibarını daha da yukarılara çıkartmaktı. Siyasetin kullanacağı bir kurum değil siyasetin saygı duyacağı bir kurum yapmak için mücadele ettik. Devletimizin yanında olduk. Devletle istişarelerde bulunduk. Muhattabımız her konu da devlet ve kurumları oldu.Yaptığımız görüşmeler neticesinde  muhtarlarımızın bir çok sorununu aşmayı başardık. Devletin tüm kurum ve kuruluşları nezdinde  muhtarlarımız daha da saygı görür duruma geldi.

Gördüğüm lüzum üzerine bugünden itibaren Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu genel başkan yardımcılığı görevinden istifa ediyorum.  Görev yaptığım süre içerisinde tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum .Bugünden itibaren konfederasyon da görev alacak arkadaşlara da başarılar diliyorum. Artık tüm mesaimi Trabzon muhtarlar federasyonunun başarılı olması için harcayacağım. Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 

Editör: TE Bilişim