Her yıl düzenlenen festival bir öncekinden çok daha etkili olmaya devam ediyor. Bu yıl gelen misafirlere tam 2 buçuk ton hamsi ikram edilerek bir önceki yılı geçmiş oldu. Festival'de yöresel ürünlerde büyük ilgi gördü. Ayrıca TSClup aracıda Trabzonsporlu taraftarlar için hizmet verdi. Çaykur'da bu muhteşem şölene çay ikramları ile destek verdi.

Gürsu Kaymakamı Mustafa Koç hamsi bugün burada binlerce insanı bir araya getirdi diyerek ben adanalıyım ama bir Trabzonlu gibi hamsi'yi çok severim dedi ve ızgaraların başına geçerek halka hamsi ikram etti.

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık konuşmasında her yıl binlerce kişiyi hamsi şöleni ile bir araya getiriyoruz. Ülkemizin şu günlerde birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu dile getiren Işık bizlerde Trabzonlular Derneği ile güzel bir yola çıktık ve her yıl çok daha muhteşem oluyor dedi.

Gürsu Trabzonlular Derneği Başkanı Nizam Başkan ise her yıl çok daha güzel oluyor şölenimiz halkımıza en güzelini sunmaya çalışıyoruz diyerek ‘’ Bize Heryer Trabzon ‘’ Sloganı bizim için şövenist bir söylem değildir. Biz Trabzonlular her gittiğimiz yeri Trabzon gibi görüp sahiplendiğimiz için söylenen bir sözdür dedi.

Festival'de bir çok sanatçı’da sahne aldı. Apolas Lermi, Hamit Çakıcı, Hikmet Cüre, Ali Alkurt, Samet Dursun, Mustafa Dibiç, Nazlı Nazlı, Necati Erdoğan ve sunucu Gönül Dostu ile Kemençe, Tulum ve Horon'a doyurdu herkesi

Haber: Ömer Karakaş / HaberTS İstanbul Sorumlusu









Editör: TE Bilişim