Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne (ÇAYKUR) bağlı fabrikalarda daha önce 04 Nisan 2017’de başlayacağı duyurulan ancak ertelenen 1500 mevsimlik işçi alımı başvuruları için, çay bölgesi illerinde (Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun) ikamet etme şartı getirildi.

Bu bağlamda başvurular 09 Mayıs 2017 tarihinden itibaren Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerinden ve İŞKUR’a bağlı birimlerden alınmaya başlanacak. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Adnan Zengin, "ÇAYKUR tarafından ilimizde bu kapsamda toplam 240 kişi alınacak olup ilimizde bu alımlara Of-Hayrat-Dernekpazarı-Çaykara-Sürmene-Köprübaşı ve Araklı ilçelerinden başvuru yapacak olan vatandaşlarımız Sürmene Hizmet Merkezi'nden başvuru yapabileceklerdir. Diğer İlçelerimiz ise Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüz ile müdürlüğümüze bağlı ilçe belediyelerinde bulunan İŞKUR Hizmet noktalarından başvuru hususunda yardım alabileceklerdir. ÇAYKUR personel alım şartı olarak en az ilkokul mezunu olma, engelli ve eski hükümlü olmama ile Trabzon’da ikamet etme şartını belirlemiştir" dedi.

Zengin yalnızca erkek adayların başvuru yapabileceğini kaydetti. İşe alınacak olan işçiler 01 Haziran 2017 Perşembe günü saat: 13.00’da Of Kapalı Spor Salonu’nda noter huzurunda yapılacak olan kura çekimiyle belirlenecek. İşe başlatılacak işçilerin tescil işlemleri ise Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve bağlı birimler tarafından yapılacak.

Editör: TE Bilişim