Eski MHP Milletvekili Lütfü Türkkan'ın gündeme getirdiği, "ÇAYKUR Katarlılar'a satıldı" iddiasının ardından kurumdan açıklama yapılmış, böyle bir durumun söz konusu olmadığı vurgulandmıştı.

Daha sonra ÇAYKUR tartışmasında CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen ile Türkiye Varlık Fonu A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Yiğit Bulut arasında söz düellosu yaşandı. Pekşen, ÇAYKUR'un Katarlılar'dan alınan 650 bin dolarlık borca teminat  gösterildiğini öne sürdü.

Bulut ise buna karşılık yaptığı değerlendirmede, ""Bütün iddialar yalan olup, cahilce gündeme getirilen iddialarını ispatlayamayanlar şeref yoksunu, devlet-millet düşmanlarıdır" dedi.

PEKŞEN'İN AĞIR SÖZLERİ

Haluk Pekşen'in bu sözlere cevabı daha ağır oldu. CHP'li Vekil, Yiğit Bulut'a "Bir saray soytarısı kamu adına denetleme, sorma, bilgi edinme hakkını kullanan bir milletvekilinin muhatabı olamaz." diye yüklendi. 

Yiğit Bulut'un 'devlet-millet düşmanı' sözlerini 'seviyesiz' olarak niteleyen Haluk Pekşen, "Anayasal görevini yerine getiren bir Milletvekilinin, kamu yararı adına sorduğu sorulara ne hikmetse Başbakan, Bakanlar ya da hükümet sözcüleri yerine Saray Soytarısı kendi seviyesizliğine uygun cevap vermiştir. Elbette bu seviyede bir muhatabın, bu seviyesizliği devlet saygınlığı içerisinde kendine asla yer bulamayacaktır. Bir milletvekilinin, halk adına gerçek bilgiye ulaşmak için sormuş olduğu bir soruya Saray Soytarısı olarak malum ve meşhur olan bir amorf, seviyesi ve şerefiyle tam da mütenasip bir cevap vermiştir" ifadelerini kullandı.

BAKAN ZEYBEKÇİ'DEN İLGİNÇ AÇIKLAMA!

ÇAYKUR tartışmasına Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'de ilginç sözlerle katıldı. Zeybekci, ÇAYKUR ile ilgili gündeme gelen iddialara ilişkin, “Söylendiği gibi bir ortaklık veya satış planı yok” dedi. Zeybekci, Varlık Fonu bünyesindeki ÇAYKUR hisselerinin alınan krediye karşılık rehin verilmesine ilişkin ise “Çaykur’da bildiğim kadarıyla rehin durumu yok” görüşünü savundu.