CHP Dernekpazarı İlçe Başkanlığı’nda yapılan CHP Dernekpazarı İlçe kongresinde mevcut başkan Süleyman Cansız delegenin oyunu alarak yeniden başkanlığa seçildi.

ESKİ BAŞKAN LİSTEYE GİRDİ

Süleyman Cansız’ın yönetiminde, İbrahim Akbulut, Yusuf Beşinci, Adil Cansız, Sedat Cansız, Özgür Cansız, Alaaddin Düzenli, Murat Genç, Ali Gültekin, Süleyman Uzun, Muhammet Yavuz isimlerinden oluştu. Hazırlanan listede CHP Dernekpazarı eski İlçe Başkanı İbrahim Akbulut’un Süleyman Cansız’ın yönetim kurulu listesine girerek destek verdi.

"CHP’NİN DEDİĞİ NOKTAYA GELİNDİ"

Ülkede yaşanan terör olaylarına değinen CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör, “Doğuda ve Güneydoğuda terörle mücadele devam ediyor. Hala şehitlerimiz geliyor. Hani 16 Nisan referandumundan sonra terör bitecekti? Suriye konusunda 3 ay ömür biçilen ESAD hala yerinde duruyor. Bugün, CHP’nin yıllar önce söylediği noktaya gelinmek durumunda kalındı. Nedir bu? Suriye’nin toprak bütünlüğü” dedi.

"SİYASİ AYAĞINA DOKUNULMUYOR"

Güngör, “Ülkeyi yönetenler ılımlı İslam yanlısı ve hoşgörülü diye tanımladıkları cemaate önce ülkeyi işgal ettirdiler sonra ‘ne istediler de vermedik’ dediler. Ve araya menfaat ilişkiler, paylaşım sorunları girince mertlik bozuldu cemaat ‘FETÖ’ oldu. Ama FETÖ terör örgütü ile mücadelede de işler iyi yürümüyor çünkü FETÖ’nün siyasi ayağına dokunulmuyor veya dokunulamıyor. Neden?” diye konuştu.

"TEK SORUMLU AKP’DİR"

Güngör konuşmasına şu ifadelerle devam etti. “Partimizin terörle ilgili görüşü net ve açıktır. Nereden ve kimden gelirse gelsin terörün her çeşidine kesinlikle karşıyız. Nedeyse terörün bitmiş olduğu noktada 2002 yılında ülke yönetimini eline alan AKP iktidarı bugün gelinen noktanın tek sorumsudur”.

"AZ DA OLSAK ACİZ KALMAYIZ"

Dernekpazarı CHP eski İlçe Başkanı İbrahim Akbulut ise, “Biz bir avuç insanız. Bizi görmezler ama biz onurumuzla haysiyetimizle bu çarşıda dolaşırız. Hiçbir Cumhuriyet Halk Partisi’nin sabıkası yoktur. Biz Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran partisiyiz. Öyle bir üstümüze geliyorlar ki sanki biz Cumhuriyet düşmanıyız. Biz Cumhuriyetin temeliyiz. Biz Dernekpazarı’nda azda olsak aciz kalmayız” dedi.