Trabzon'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) önde gelen isimlerinden olduğu iddia edilen tutuklu sanık Davut Hancı'nın yargılanmasına devam edildi.

Daha önceki duruşmalara, tutuklu bulunduğu Kocaeli 2 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katılan Hancı, duruşmaya bizzat katılma talebinde bulundu.

Hancı, talebinin mahkeme heyeti tarafından kabul edilmesi üzerine jandarma eşliğinde uçakla Kocaeli'nden Trabzon'a getirildi. 

Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya sanık Hancı, Başbakanlık adına avukat Şaziye Beşli, Hancı'nın Kanada vatandaşı da olmasından dolayı Kanada Büyükelçiliği İkinci Sekreteri ve İkinci Konsolos Cynthia Bisonnette ile sanığın avukatı ve yakınları katıldı. 

Duruşmaya Of adliyesinden SEGBİS üzerinden bağlanan tanık B.D, beyanında Davut Hancı'yı tanıdığını ifade etti.

Kendisinin 2012-2016 yılları arasında Of ilçesinde kapatılan Zaman gazetesinde dağıtıcı olarak çalıştığını belirten B.D, Hancı'yı Of ilçesinde bir kez gördüğünü ileri sürdü.

Gazete bürosunun ilçede bulunan Onur Erkek Öğrenci Yurdu binasında yer aldığını aktaran tanık, "2012-2013 yıllarında bir gün öğrenci yurdunda Davut Hancı'yı gördüm. Kendisini tanımıyordum. İlk defa orada gördüm, öğlen saatleriydi. Gazete temsilcisi beni dışarı çıkarttı, 'Sen izinlisin.' diyerek gönderdi." ifadesini kullandı.

B.D, hatırladığı kadarıyla o gün yurtta herhangi bir toplantı olmadığını aktararak, "Daha sonra 15 Temmuz darbe girişiminden sonra televizyonda FETÖ'cü bir kişinin yakalandığı haberini gördüm. Bu kişinin resmi de gösterildi televizyonda. Bu kişinin benim yurtta gördüğüm kişi olduğunu anladım. Hatırladığım bunlar başka bir şey hatırlamıyorum." dedi.

Başbakanlık adına duruşmaya katılan avukat Beşli ise önceki celsede sunmuş oldukları beyanları tekrarladıklarını söyledi. 

Davut Hancı savunmasında, tanığın beyanlarını kabul etmeyerek, "Hayatımda hiçbir zaman Of ilçesinde ve yurtta bulunmadım. Hiçbir gazete temsilcisi de tanımam. Söylenen yurda da gitmedim. Zaten benim Türkiye'ye ne zaman geldiğimi de söyleyemiyor. Kendisini görmedim, tanımam." diye konuştu.

Cumhuriyet savcısı, sanığın kullandığı telefonun HTS kayıtlarına ilişkin bilirkişi raporunun beklenmesine, sanığın üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, dosya kapsamındaki mevcut delil durumu, üzerine isnat edilen suçun katalog suçlardan oluşu hususlarını göz önünde bulundurarak tutukluluk halinin devamını talep etti. 

Sanık avukatının beyanının ardından mahkeme heyeti, Hancı'nın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.