Trabzon Valiliğinin araç görevlendirme yazısının tüm resmi kurumlara göndererek resmi plakalı araçların plakalarını sivil plakalarla değiştirip Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun emrine vermesi yönündeki yazı MHP Trabzon il Başkanı Muammer Demeli’yi çileden çıkardı.
 
Demeli "bu durum doğru ise şiddetle kınıyor ve sayın valimizi hükümetin değil devletin valisi olmaya davet ediyoruz” dedi.
 
Demeli, "Trabzon Valiliğinin Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun İlimizde yapacağı miting ile ilgili 07 10 2015 tarihli tüm resmi kurumlara göndermiş olduğu resmi yazı bizleri adeta şok etti. Trabzon Valiliği sayın Başbakanın yapacağı Trabzon ziyaretinde kurumlara bağlı bütün resmi araçları Başbakanın emrine tahsis etmesi ve bu resmi plakalı araçların plakalarını sivil plakalarla değiştirilmesinin anlamını açıklamasını sayın Vali Abdil C elil Öz tarafından bekliyoruz. Onun adına araç görevlendirme yazısını gönderen Vali Yardımcısı Mustafa Gürdal’ın bu tutumundan sayın valimizin haberi var mıdır? Şayet varsa tüm Trabzon seçmeni adına sayın valimizin devletin valisi olmaktan uzaklaşıp hükümetin valisi saflarına geçmesini kınıyoruz. Bu yanlı tutumun Trabzon’da kesinlikle huzuru bozacağını, siyasi ahlak ve etikle uzaktan yakından ilgisi olmayacağını belirtiyor ve bu durumun bir an önce düzeltilmesini bekliyoruz. Bu uygulama şayet yasal ise neden resmi plakalı araçlar yerine sivil plakalı araçlar kullanılmak istenmektedir. Resmi plakaların sivil plakalara çevrilmek istenmesinin nedeni nedir? Sayın valimizi hükümetin değil devletin valisi olmaya davet ediyoruz” dedi.