Trabzonspor Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Av. Ali Sürmen tarafından Trabzonspor'a 10 maddelik uyarı metni geçildi. Divan Kurulu'ndan yapılan açıklamada şu maddelere yer verildi Trabzonsporumuz'un sportif sıkıntılarının hat safhaya ulaştığı bugünlerde, Trabzonspor Divan Başkanlık Kurulu olarak,

Yönetim Kurulu ve Camiaya, kamuoyu huzurunda aşağıdaki önerileri sunmayı görev ve sorumluluğumuzun gereği olarak kabul ettik:

1- Yönetim Kurulu gereksiz ve kişisel beklentilere yönelik eleştirilmemelidir.

2-Hakem hatalarının gerçek olmasına rağmen, sadece hakem hatalarını konuşarak kendi eksik ve hatalarımızın üstünü örtmemeliyiz.

3-Gelinen zor sürecin güvensizliğe ve yılgınlığa yol açmaması için, eski başkanlar, eski yöneticiler, eski teknik direktörler, eski futbolcular, eski hakemler ve medya temsilcilerinden komisyonlar kurulmalı, sık sık istişarelerle ortak akıl ile yeni yol haritası çizilmelidir.

4-Futbolcu transferinde yapılan tavsiyelere rağmen hata yapıldığına göre, hatayı yapanların bunu tekrarlamasını engelleyecek tedbirler alınmalıdır.

5-Transferlerde ego tatmini, menajer ilişkileri ön plana çıkmamalı, bu ilişkiler mutlaka kontrol altında tutulmalıdır.

6-“Bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıp” ilkesi daima ön planda tutmalıdır.

7-Taraftar, maç sonuçlarına bakmaksızın takıma sahip çıkmalı ve maçlara gelmelidir.

8-Trabzon'daki yerel ve bölgesel medya kadar ulusal basın organları mutlaka önemsenmeli, bu kanallarda Trabzonsporluluk ruhunu tatmış eski futbolcu ya da ulusal medyada itibar edilen spor yazarlarımızın yorumcu olarak katılması için girişimlerde bulunulmalıdır.

9-Yönetim Kurulu, şu kriz döneminde daha samimi ve şeffaf olmalıdır.

10-Yetkili Yöneticilerin tesislere ve sorunlara daha fazla zaman ayırması sağlanmalıdır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.