Gümüşhane’nin merkeze bağlı Aşağı Yuvalı köyüne ulaşımı sağlayan yolda son bir haftada farklı yerlerden tam 6 kez çığ geldi. İl Özel İdaresine bağlı ekipler 4 gündür sürekli bölgede çığ temizliği yaparken, en büyük çığ kütlesi yaklaşık 10 metre yüksekliğinde ve 30 metre uzunluğunda düştü. 

Geçtiğimiz hafta gerçekleşen yoğun kar yağışının ardından Yağmurdere Vadisi'nde yer alan Aşağı Yuvalı köyünün yolunda oldukça dik olan bölgelerden çığ geldi. Son bir haftada 6 ayrı noktada çığ gelen bölgede İl Özel İdaresi ekiplerinin çalışma yaptığı her günün ertesinde bu kez farklı noktada çığ oluştu. Yıllardan beri sürekli çığ gelen bölgeyi bilen ve çığ afeti konusunda eğitimli personelin dikkatli ve tedbirli davranması sonucu herhangi bir can ve mal kaybının yaşanmadığı olayın ardından en büyük çığ kütlesinin temizliği 2 gün sürdü. 

İl Özel İdaresine ait iş makinesi yol üzerinde 10 metre yüksekliğinde ve 30 metre uzunluğundaki çığ kütlesini temizledi. Dün akşam geç saatlere kadar süren çalışmanın ardından kalan 2 ayrı çığ kütlesi ise bugün temizlenecek.