Cumhurbaskanligi koordinesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) ev sahipliginde Dogu Karadeniz Bölgesi’nde 7 üniversitenin paydas olarak yer aldigi “Dogu Karadeniz Kariyer Fuari” (DOKKAF) Senol Günes Spor Kompleksi Medical Park Stadyumu’nda gerçeklestirildi.

Fuarin açilisina Trabzon Valisi Ismail Ustaoglu, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardimcisi Çetin Ali Dönmez, Trabzon Büyüksehir Belediye Baskani Murat Zorluoglu, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalci’nin yani sira yogun katilim oldu.

Bu yil 3.’sü düzenlenen fuara 10 binin üzerinde ögrenci katilirken, fuar alaninda yaklasik 250 stant yer aldi. Yapilan konusmalarda ögrencilerin kendilerini gelistirmesi açisindan bu tür organizasyonlarin önemli oldugu belirtildi.

Trabzon Büyüksehir Belediye Baskani Murat Zorluoglu, fuar sayesinde üniversite ögrencilerinin yeni is ve staj imkani bulacagini ifade ederek “Yeni is, staj imkanlari, yeni meslekler, yeni mesleklerle ilgili kriterler, girisimcilik, iletisim anlaminda ögrencilerimize çok ciddi katki saglanacak. Özel sektörde is gören firmalar kendilerine gerekli olan is gücünü, kaliteli insan gücünü burada insallah temin etme, görme imkânina sahip olacak” dedi.

Trabzon Valisi Ismail Ustaoglu ise “Burada çok anlamli organizasyona ev sahipligi yapiyoruz. Ülkemizi gelecegimize emanet edecegimiz sevgili gençlerimizin kariyer planlamalarinda en önemli asama olan bu süreçte onlara rehberlik etme adina onlara ufuk ve vizyon kazandirma adina böyle bir organizasyon gerçekten çok anlamli” diye konustu.

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardimcisi Çetin Ali Dönmez de üniversite ögreniminden sonraki sürecin çok önemli oldugunu belirterek “Üniversiteye basladiktan sonra üniversite bitene kadar üniversite bittikten sonra da çalisma hayatiniz sirasinda kariyerinizi kendiniz planlayacaksiniz. Hiçbir zaman kendinizi sinirlar içinde dahil etmeye sinirlar içinde kisitlamaya çalismayin. Kendi yeteneklerinizin farkindasiniz ona göre is seçin” seklinde konustu.

Editör: TE Bilişim