Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.

Trabzon’un Sürmene İlçesi Oylum Mahallesi 18 Nisan’da meydana gelen heyelan afetinin izlerini kısa sürede sildiklerini ve heyelan sahasında çalışmaların devam ettiğini açıklayan DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akca, “Trabzon’un Sürmene İlçesi’de yaşanan bu heyelan afeti sonucu, heyelanın tamamen sönümlenmesine müteakip Küçükdere ve Sandıklı Derelerine anında müdahale ettik ve dere yatağına dolan yaklaşık 150.000 metreküp rüsubatı kaldırmak için yoğun bir mesai harcadık” ifadelerini kullandı.

Genel Müdür Akca şöyle devam etti: “Söz konusu heyelan sahasında, 2 ekskavatör, 2 dozer ve 7 kamyonla başladığımız çalışmalarda 34500 m3 yükleme, 17250 m3 x km taşıma ve 77000 m3 x km alanda ise kazı çalışması yaptık. Heyelan sahasında ki çalışmalarımızı ise kısa sürede tamamlamayı hedefliyoruz.

Editör: TE Bilişim