Trabzon’a yaptığı yatırımlarla göz dolduran DSİ 22. Bölge Müdürlüğü, şehrin içmesuyu sorununu ortadan kaldırmak için yoğun bir mesai harcıyor. Trabzon’un içmesuyu ihtiyacını 2050 yılına kadar karşılayacak olan Trabzon içmesuyu isale hattı ve buna paralel olarak devam eden Trabzon İçmesuyu Arıtma Tesisi inşaatları tüm hızıyla devam ediyor. DSİ 22. Bölge Müdürü Cengiz Han Kılıçaslan, beraberinde Bölge Müdür Yardımcıları Olcay Çubukcu ve Deniz Kenanoğlu ile birlikte, inşaat çalışmalarını yerinde inceleyerek, İçmesuyu ve Atıksu Şube Müdürü Ümit Demirdağ ve Trabzon Şube Müdürü Ahmet Alper Kaya’dan detaylı bilgi aldı. 

DAĞLAR DELİNİP, TÜNELLER AÇILIYOR! 

Bölge Müdürü Cengiz Han Kılıçaslan, “Trabzon’un içmesuyu ihtiyacını 2050 yılına kadar karşılayacak olan Trabzon İçmesuyu İsale Hattı toplam 93 km olup bunun 91,8 km lik kısmının imalatları 225 adet küçük sanat yapısı ile birlikte tamamlanmıştır. Ayrıca toplamda 14000 m3 depolamanın sağlanacağı 12 adet temiz su deposu ve 8 adet terfi istasyonu inşa edilmiştir. Kutlugün mevkiinde tünel açma çalışmalarımız devam ediyor. 4 m çapında 1020 m uzunluğundaki tünelin giriş noktasından 320 m, çıkış noktasından ise 60 m olmak üzere, toplamda 380 m delgi işlemi tamamlanmıştır. Bu tünele döşenecek çelik boruyla birlikte tüm iletim hattı imalatları tamamlanmış olacaktır.” dedi. 

ARITMA TESİSİ DE TAM GAZ! 

Trabzon İçmesuyu Arıtma Tesisi inşaatında gelinen son noktayı da değerlendiren Bölge Müdürü Kılıçaslan, “Trabzon İçmesuyu Arıtma Tesisi inşaatımız da, tıpkı isale hattımız gibi çalışmalar devam ediyor. %65 fiziki gerçekleşmenin sağlandığı Trabzon İçmesuyu Arıtma Tesisi inşaatımızda, temiz su deposu, klor temas tankı, geri yıkama suyu tutma tankı, hızlı kum filtreleri, makine bloğu, idari, kimya, trafo jeneratör ve fosseptik yapılarının betonarme imalatları tamamlanmıştır. Hızlı ve yavaş karıştırıcı ile durultucu ünitelerin imalatları ise devam etmektedir. Atasu Barajından alacağımız suyu bu tesiste arıtacak ve isale hattı vasıtasıyla da şehre vereceğiz. Her iki proje de eş zamanlı olarak 2022 yılının ilk çeyreğinde işletmeye alınacak şekilde tüm çalışmalarımız devam etmektedir. Trabzonlu vatandaşlarımıza memba kalitesinde su temin etmek için tüm enerjimizi ortaya koyuyor ve bundan da mutluluk duyuyoruz” ifadelerini kullandı.