Trabzon Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Halit Çınarka, birliğe bağlı sağlık tesislerinde tıbbi hizmeti aksatacak cihaz eksiklerinin bulunmadığını belirterek “Birliğimize bağlı sağlık tesislerimizde tıbbi hizmet sunumunu aksatacak tıbbi cihaz eksiğimiz bulunmamaktadır” dedi. 
Çınarka, bir süre önce tadilatına başlanan Fatih Devlet Hastanesi acil servisinin yenilenen servisiyle 1 Haziran 2016 tarihinde hizmete gireceği belirterek amaçlarının vatandaşlara en iyi hizmeti sunmak olduğunu ifade etti.
Daha kaliteli hizmet verebilmek için Fatih Devlet ve Numune Kampüsünde bir takım düzenlemeler yapıldığına dikkat çeken Çınarka, “Fatih Devlet Hastanesi acil servisindeki tadilat sürecinde sona gelinmiştir. 1 Haziran tarihi itibarı ile Fatih Devlet Hastanesi yenilenen acil servisinde hizmet verecektir. Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Numune Kampüsünde ise 2015 yılı içerisinde psikiyatri servisleri ve AMATEM (Madde Bağımlıları Tedavi Merkezi) hizmet vermeye başlamıştır. Numune Kampüsünün Kadın Doğum ve Çocuk dönüşümü süreci ise devam etmektedir. Şu anda kadın doğum ve çocuk servisleri, doğumhane, 55 yataklı yenidoğan yoğun bakım için tadilat çalışmaları devam etmektedir. Sürecin Kasım 2016'da tamamlanması öngörülmektedir. Numune Kampüsü acil servisi; tadilat sonrasında ağırlıklı olarak Kadın Doğum -Çocuk Acili olarak hizmet verecektir” dedi.

NUMUNEDE POLİKLİNİK HİZMETİ DEVAM EDECEK
Numune kampüsünde genel poliklinik hizmetlerinin devam edeceğini kaydeden Çınarka, “Numune kampüsünün kadın doğum ve çocuk dönüşümü sonrasında; kadın doğum, çocuk, çocuk yan dal poliklinikleri ile birlikte genel poliklinik hizmetleri de şimdiye kadar olduğu gibi devam edecektir. Hizmetin daha kaliteli sunumu için poliklinik alanlarında da iyileştirmeler yapılacaktır. Numune Kampüsümüzde halen psikiyatri ve AMATEM hastaları yatarak tedavi almaktadır. Tadilat ve yeniden yapılanma süreci sonrasında; psikiyatri ve AMATEM’in yanı sıra kadın doğum, çocuk, çocuk yan dalları, radyasyon onkolojisi ile ilgili hastalara da yataklı tedavi hizmeti sunulacaktır. Ayrıca Numune Kampüsümüze 7'şer yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Yoğun Bakım üniteleri kazandırılmıştır. Bu üniteler de tadilat bitimi ile birlikte hizmete girecektir. Daha önce belirttiğimiz gibi genel poliklinik hizmetleri verilmeye devam edecek, acil servis ise ağırlıklı olarak kadın doğum ve çocuk acil olarak hizmet verecektir” diye konuştu.

NUMUNE KAMPÜSÜNDEKİ ACİL KAŞÜSTÜNE KAYDIRILACAK
Numune kampüsündeki acil hizmetin Kaşüstü'ne kaydırılacağını kaydeden Çınarka, “Kaşüstü kampüsündeki acil servis inşaatı tamamlanmış durumdadır. Teslim aşamasında tespit edilen bazı eksikliklerin giderilmesi sonrasında Numune Kampüsünde verilen asıl acil hizmeti Kaşüstüne kaydırılacaktır. İnşaatın yanı sıra acil servisin tefrişat, tıbbi cihaz ve donanım alımları tamamlanmıştır” dedi.

"HİZMETİ AKSATACAK CİHAZ EKSİĞİMİZ YOK"
Birliğe bağlı sağlık tesislerinde tıbbı hizmeti aksatacak cihaz eksiklerinin bulunmadığını kaydeden Çınarka, “Birliğimize bağlı sağlık tesislerimizde tıbbi hizmet sunumunu aksatacak tıbbi cihaz eksiğimiz bulunmamaktadır. Özellikli tıbbi cihazlar ağırlıklı olarak merkezi alım kapsamında Bakanlığımız tarafından alınarak ihtiyaç doğrultusunda illere gönderilmektedir. Bu kapsamda hastanelerimize ihtiyaç ve talebe göre farklı özelliklerde dijital röntgen, erişkin ventilatör, anestezi makinesi, yoğun bakım ve hasta başı monitör, endovizyon görüntüleme sistemleri, ultrasonografi cihazları gönderilmiştir. Kanuni Eğitim Araştırma Hastanesi bünyesinde hizmet veren Onkoloji Birimi hem tıbbi hem de radyasyon onkolojisi cihaz parkı açısından üst seviyededir. PET-CT, gama kamera, bilgisayarlı tomografi, MR gibi görüntüleme ve teşhis cihazları yanısıra tomoterapi ve linac gibi radyoterapi tedavi cihazlarına sahibiz. Ayrıca Ahi Evren Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanemizde ise 3 adet anjiografi, BT anjio, uyku laboratuarı, kardiyopulmoner rehabilitasyon merkezi üst düzey sağlık hizmeti sunmaktadır. Maçka Ömer Burhanoğlu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanemizde rehabilitasyon alanında ülkemizin önemli rehabilitasyon merkezleri arasındadır. Bu merkeze yurt genelinden hasta başvurusu ve kabulü olmaktadır” diye konuştu.

AHİ EVREN ÜLKEMİZİN SAYILI MERKEZLERİ ARASINDA
Ahi Evren Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Kalp nakli hariç diğer tüm operasyonların başarılı bir şekilde yapıldığını belirten Çınarka, “Ahi Evren Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanemiz; kardiyoloji ve kardiyovasküler cerrahi anlamında ülkemizin sayılı merkezleri arasındadır. Kalp nakli hariç diğer tüm kardiyovasküler operasyonlar ve kardiyak girişimler başarılı bir şekilde yapılmaktadır. Sadece Trabzon için değil bölge için de Ahi Evren Hastanemiz önemli bir sağlık hizmeti vermektedir” ifadelerini kullandı.