Konuyla ilgili bir açıklama yapan Trabzon Vergi Dairesi Başkanı Ayhan Yaman, yıllık gelir vergisinde 2014 yılına oranla 2015 yılında beyan edilen matrahta yüzde 14,17 tahakkuk eden gelir vergisinde 16,93 oranında artış meydana geldiğini söyledi. 

Vergi rekortmenleri listesinde en dikkat çeken isim ise Trabzonsporlu eski futbolcu Fatih Tekke oldu. 

Bordo-Mavililerin efsane ismi Gelir Vergisi Rekortmenlerinde şahıslar sıralamasında 2 sıra birden gerilemesine rağmen yine ilk 10’da yer aldı. 

Şahıs olarak ise Trabzon’da gelir vergisinde ödediği 409 bin 964 TL’lik vergi ile ilk sırada ki isim Ahmet Yavuz olurken, listede ikinci sırada Gökhan Yavuz 233 bin 815 TL ve Mustafa Kundakçı 224 bin 099 TL ödediği vergi ile 3. sırada yer aldı. Trabzonsporlu eski futbolcu Fatih Tekke ise geçen yılki 7. sıradaki yerini koruyamayarak bu yıl 153 bin 761 TL ile listede 9. sırada yer aldı. 

Fatih Tekke'nin diğer bir çok futbolcunun aksine Trabzon'da vergi rekortmenleri sıralamasına girmesi ise Trabzon'a olan sevgisini gösterir nitelikte bulundu. Diğer bir çok futbolcunun aksine, futboldan kazandıklarını Trabzon'a yatırım şeklinde değerlendiren Fatih, hem de vergisini ödeyerek bu listelerde yer almayı başardı...