Tarihi Sümela Manastırı'nda düzenlenen sekizinci ayini yöneten Fener Rum Patriği Bartholomeos, Trabzonsporlu çıktı!

Hristiyanlıkta Meryem Ana'nın göğe yükseliğini kutsal bir ayin töreniyle kutlayan Hristiyan Ortodoksları, Trabzon'un Maçka ilçesindeki Sümela Manastırı'nda düzenlenen aiyen akın etti. Sabah saatlerinde minibüslerle tarihi manastıra gelenler, Fener Rum Patriği Bartholomeos tarafından yönetilen törende yer aldı.

Manastırın içi ve dışında güvenlik önlemleri alındı. Ziyaretçiler, Trabzon Valiliği'nce verilen giriş kartlarıyla içeri alındı.

Fener Rum Patriği Bartholomeos'un yönettiği ayine pandemi tedbirleri nedeniyle sadece 110 kişi katılabildi. Fener Rum Patriği, törene Trabzonspor armasını taşıyan bir maske ile katıldı. Öte yandan ünlü isimler de törende göze çarptı. Trabzonspor'un deneyimli orta saha oyuncusu Yunanistanlı Anastasios Bakasetas da konuklar arasında yer aldı.

Ayinden sonra konuşma yapan Patrik Bartholomeos'un sözleri şunlar oldu:

Şükürler olsun ki, 6 yıl aradan sonra bu kutsal mekânda bu özel günde sizlerle yeniden buluştuk. Ülkemizin, toplumlarımızın, bölgemizin her türlü afetten ve tehlikeden korunması için Meryem Ana'mızın evinde dualarımızı arz ettik. Kaybı olanlara geçmiş olsun dileriz. Yüzyıllardır bu sarp kayalıklarda dik duran Sümela Meryem Ana Manastırı, yalnız tarihi ve turistik bir ziyaret yeri değil. Hepimizi birleştiren kutsal bir yerdir. 90 yıllık bir kopukluktan sonra, bizlere bu olanağı ilk defa 2010 yılında sağlayan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a tekrar teşekkürlerimizi sunarız."

Editör: TE Bilişim