Trabzon'da 28 yaşındaki Emrah Aliyazıcıoğlu, otomobilinin gaz teli kopunca ilginç bir çözüm üretti.

Gaz teline bağladığı uzun bir iple otomobile hız veren Aliyazıcıoğlu, bu şekilde yaklaşık 100 kilometre yol alarak Fatih Sanayi Sitesi’ne gitmeyi başardı.

İlginç olay Gümüşhane - Trabzon karayolunda meydana geldi. Trabzon’da oturan Emrah Aliyazıcıoğlu ve arkadaşı, hafta sonu gezisi için Gümüşhane’nin Torul İlçesi sınırları içindeki Limni Gölü’ne gitti. Trabzon’a dönüşe geçtikleri sırada Emrah Aliyazıcıoğlu yönetimindeki otomobilin gaz teli koptu.
 
Otomobilin yolda kalması üzerine pratik bir çözüm geliştiren Aliyazıcıoğlu, gaz teline bir ip bağladı. Direksiyon başına geçen ve sol eliyle ipi çekerek otomobile gaz veren Aliyazıcıoğlu, bu ilginç yöntem sayesinde yaklaşık 100 kilometre uzaklıktaki Trabzon’un Değirmendere Mahallesi Fatih Sanayi Sitesi’ne gelmeyi başardı.
 
Maceralı yolculuk arkadaşı tarafından cep telefonuyla görüntülenen Emrah Aliyazıcıoğlu, görüntülerde, "Böyle şeyler herkesin başına gelebilir. Gaz teli kopunca Laz aklı hemen çalıştı ve bu çözümü bulduk. O nedenle tüm sürücüler araçlarında mutlaka bir ip bulundursun. İşte size el gazı" diye konuştu.