Türkiye Golf Federasyonu’nun Trabzon’da düzenlediği golf seçmeleri Yomra ilçesinde gerçekleştirildi. İki gün süren seçmelere yaşları 8-13 arasında değişen 245 öğrenci katıldı. Milli Takım antrenörleri nezaretinde teknik ve atletik testleri başarıyla tamamlayan yaklaşık 100 öğrenci kısa süre içinde golf antrenmanlarına başlayacak.

Seçmeleri yerinde izleyen Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu ve Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, 18 çukurlu golf sahasının müjdesini birlikte verdi.

SAĞIROĞLU: “PROSEDÜRLER YÜZDE 80 TAMAM” Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, golf sporunun dünyada ve Türkiye’de önemli olduğunu ama Karadeniz bölgesinde hiç olmadığını belirterek, “Bir gün basında değerli dostum sayın Ahmet Ağaoğlu’nun Samsun’da saha araştırması yaptığını öğrendim. Biz de kendisine ulaşarak ilçemizde de böyle bir proje yapmak istediğimizi ilettik. Kendisi bizi kırmadı ve ilçemize geldi. Yomra’da bir golf sahası ile ilgili olarak çalışmalarımız devam ediyor. Yomra sahilinde 650 dönümlük bir dolgu alanı hazırladık. Proje ilgili prosedürlerin de yüzde 80’lik bölümünü bitirdik. Golf sporunu ilçemizde yaygın hale getireceğiz. Trabzon son dönemde yoğun olarak Arap turistleri ağırlıyor. Bu turizm hareketliliğini baş aktörü Yomra ilçesidir. Arap misafirlerimizin önemli bir bölümü golf oynuyor. Golf sahasının açılması Trabzon’u onlar için daha cazip bir destinasyon haline getirecek. Bu arada çocukları ve gençleri de golfe alıştıracağız. Golfün Yomra’ya farklı bir çehre kazandıracağına inanıyorum” dedi.

AĞAOĞLU: “HAYALLERİMİN DE ÖTESİNDE”

Geçtiğimiz yıllarda Trabzon’da 11 kulübün bünyesinde golf branşını açtıklarını hatırlatan

Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, kulüplerin altyapısı için ilk seçmeleri Yomra’da yaptıklarını söyledi. Golf Federasyonu başkanlığında 15 yılı geride bıraktığını hatırlatan Ağaoğlu, “Trabzonlu bir başkan olarak burada bir faaliyetimiz yoktu. Bölgenin coğrafi yapısı itibariyle bu işin ancak yaylalarda yapılabileceği yönünde bir düşünce vardı. Çünkü golf küçük alanlarda yapılabilen bir spor değil. Bir golf sahası içi 850 dönüm düz arazi gerekiyor. Açıkçası, benim hayallerim içerisinde Trabzon’da veya Samsun’da dolgu alanı üzerine golf sahası yapılacak diye bir şey yoktu. Böyle bir saha hayallerimin de ötesindeydi. Samsun’da deniz dolgu üzerine yapılan 9 çukurlu golf sahası bütün bölgeye bir ilham verdi. Şimdi bunun ardından Trabzon’a 18 çukurlu saha geliyor. Ben bölge insanının golfü seveceğine ve sahip çıkacağına inanıyorum” diye konuştu.

AĞAOĞLU: “TRABZON SPOR COĞRAFYASIDIR” Ağaoğlu, Trabzon insanının spora oldukça yatkın olduğunu ifade ederek, “Tabii ki ön plana çıkan futbol ama nüfusun yüzde 70’i sporla uğraşan bir kent. Kulüp bazında baktığınız zaman yedi profesyonel kulübün olduğu 100’ün üzerinde amatör kulübün olduğu bu ölçekte Türkiye’de ikinci bir il yok. Trabzon’un golfte çok iyi bir ivme kazanacağına inanıyorum. Bu bölge buna çok yatkın, bölgeler vardır müzik yetenekleriyle ön plana çıkar, bölgeler vardır çok zeki iş adamları yetiştirirler, Trabzon da spor coğrafyasıdır, genlerinde spor olan bir kenttir. Sadece futbolda değil hentbol, güreş, boks, atıcılık, judo gibi birçok spor dalında onlarca milli sporcu yetiştirmiş bir şehirden bahsediyoruz. Golfte de bu bölgeden yıldız sporcuların yetişmemesi için hiçbir sebep yok.

Buraya yapılacak olan golf sahası sadece sportif golfe değil, bölgenin turizmine ve bölge ekonomisine de çok büyük katkılarda bulunacak. Yılda Avrupa ülkelerinden 132 bin kişi golf oynamak için Türkiye’ye geliyor. Golf turisti normal bir turiste göre 4-5 kat daha fazla para harcıyor. Ve golf turizmi sürekliliği olan bir turizm çeşididir. İspanya senede 6 milyar Euro golf turizminden para kazanıyor. Biz bu pastadan 160 milyon euro civarında bir pay alabiliyoruz. Çünkü İspanya’da 280 golf sahası varken bizdeki turistik golf saha sayısı sadece 15.” dedi.

Editör: TE Bilişim