AK Parti Trabzon İl Gençlik Kolları’nın yönetim kurulu toplantısına katılarak partisinin gençleriyle sohbet toplantısı gerçekleştiren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu 7 Haziran seçimleri ve Ortadoğu’da yaşananlara ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Konuşmasında Ortadoğu’da sınırların yeniden belirlenmek istendiğine işaret eden Başkan Gümrükçüoğlu, “Suriye sınırımıza bakalım, Irak sınırımıza bakalım, İran tarafımıza bakalım, MOSSAD ve İsrail, CIA ve ABD, İngiltere gizli servisi, Angela Merkel ve Almanya, hepsi ellerine gönye ve cetveli almış yeni bir Ortadoğu haritası çizmek istiyorlar. İŞİD de onların eseri, DAİŞ de onların eseri, PKK da onların eseri, ayrılıkçı hareketlerde onları eseri. Bir taraftan şu an da ülkemizin çeşitli merkezlerini kana bulamak isterlerken bir taraftan da Millet Meclisi’ndeki işbirlikçileri altımızı oymak istiyorlar. Şu anda II. Abdülhamid Han’ın döneminden daha zorlu bir dönemi yaşamaktayız” diye konuştu.

“AK PARTİ OLMASIN DİYE HERŞEYİ YAPTILAR”
Başkan Gümrükçüoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu genel seçimde bunun çok güzel bir panoramasını yaşadık. Kim AK Parti’nin tek başına iktidar olmasına engel olmak için her şeyi yapıyordu? Biri Mossad ve İsrail, iki CIA Ve ABD, üç İngiltere ve gizli servisi, dört AB’nin lokomotifi olan Merkel ve Almanya, beş onların Türkiye’deki diğer irtibatlı oldukları. Kimlerdi bunlar? Malum basın yayın, onlarla aynı dünyayı yaşayan ve yaşatmak isteyen TÜSİAD. Bunlarında argümanı kimdi? PKK’nın partisi HDP.”

7 Haziran seçim sürecinde CHP’nin HDP’ye destek verdiğini, MHP’nin de PKK’nın partisi olan HDP’nin yaptıklarına sessiz kalarak desteğini sürdürdüğünü ifade eden Gümrükçüoğlu, “Seçim sürecinde muhalefet bunlardan söz etti mi? Dünyadaki bütün emperyalistlerle aynı cenahta yer aldılar. Neden? Ne olursa olsun AK Parti’nin tek başına iktidar olmasını engellemenin yolu PKK’nın partisinin barajı geçmesiydi. Belki seyirci kalan MHP, seyirci kalmayıp oy veren CHP. Nişantaşı’nda birçok sandıkta HDP nasıl birinci parti oldu? CHP’ye verilecek oyların onlara verilmesiyle birinci parti oldu. Muhalefet ‘bana oy verin PKK’nın partisine oy vermeyin’ deme cesaretini gösteremedi. Bunu yapmayıp uluslararası güçler ve onların yerli işbirlikçileri ile bir söylem göstermeyi ya da en azından onların yaptıklarına sessiz kalmayı tercih ettiler” ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilişim