Hami Mandıralı'nın açıklamaları;

"Şenol Güneş hocamız bıraktığı yerden devam ediyor. Bir güneş gibi doğdu. Fransa galibiyeti bence büyütülmeli ve abartılmalı. Mütevazı olmak güzel bir şey ama Fransa’yı her zaman yenmiyoruz. Gurur verici bir maçtı. Fransa’nın büyük oyuncuları vardı. Bizim karşımızda pozisyona giremeyen bir Dünya Şampiyonu vardı. Onları pozisyona sokmayan da bizim oyuncularımız. Birbiri için sahada koşan, mücadele eden bir takım vardı."

"Eski ruh geri döndü demek doğru olur. Yeni jenerasyonun katkılarını gördük. Artık kulübemiz de zengin. Bu da çok önemli. Bu galibiyet fazlasıyla büyütülmeli. Bu maçı izlerken gurur duydum. Tüm futbolcu kardeşlerimizle gurur duydum. 10 numara bir galibiyet oldu. Fransa galibiyeti çok konuşulmalı."

"Maçta görev alan bütün oyuncularımız, milli takım yeniden kurulmuş da ilk defa oynuyor gibiydi. Yetenekli oyuncularımız var. Duygu ve düşünce sahaya yansıdı. Bu milli takım böyle oynadığı sürece herkesi yener. Bu millet oyuncularını bağrına basacaktır. İzlanda bizim rakibimiz. Takımımız öyle bir tokat attı ki Fransa’ya… Bizim aslan yürekli kardeşlerimiz sahada cevap verdi. İzlanda maçında da kazanacağımıza inanıyorum. Potansiyel oyuncularımızda var. Bu duygu ve düşünce içinde maça çıkarlarsa kazanırlar. Oyuncularımızın bu deplasmanda kazanacağına inanıyorum."

"İzlanda’da yapılanlar çirkince. Fransa karşısında kazandığımız galibiyet önemliydi. İzlanda da daha önce böyle şeyler yapmıyordu. Bu düşündürücü. Biz de onlara aynısını yapmamalıyız. Korku herkesi sarmış. Oyuncularımız baskıdan sıyrılıp enerjisini sahaya yansıtacaktır. Herkes yaptığıyla anılır. Biz iyi davranalım. Kardeşlerimizin kendini ifade edeceği yer sahadır. Oyuncularımızın yapacakları da şamar gibi onların yüzüne insin. Cevap verilecek yer sahadır."

"Trabzonspor ligi 4.sırada bitirdi. İstikrar çok önemli. Ünal Karaman da ligin en başarılı teknik adamlarından biridir. Dolayısıyla sözleşmesinin devam etmesi doğru bir karar. Böyle bir karar alınması son derece önemliydi. Kadro bozulmadan yapılacak takviyeler son derece kritiktir."

"Genç oyuncular Trabzonspor’a geçen sezon iyi katkı sağladı. Ama daha yol almaları gerekiyor. Trabzonspor iyi takviyeler yaparak Süper Lig’de gelecek sezon zirveye oynayacaktır. 3-4 oyuncu takıma kazandırılmalı. Altını çiziyorum. İmkan dahilinde iyi transfer yapılırsa Trabzonspor zirveye oynayabilir."

"Ülkemize iyi yabancı oyuncular gelsin isterim. Bizim oyuncularımız onlardan bir şeyler öğrenebilsin. Bunların örnekleri var. Şota, Hagi, Alex gibi isimler örnektir. Böyle oyuncular varsa alalım. Ama bizim oyuncularımızın altında kalabilecek oyuncuları alıp gençlerimizin önünü kesmeyelim. Benim görüşüm böyle."

(Ajansspor)