2001-2014 yılları arasında kurucusu olduğu Türkiye-İran İş Konseyi Başkanlığı ve ondan önceki transit nakliyat dönemindeki çalışmaları nedeniyle İranlılar nezdinde Ali Osman Ulusoy, halâ hatırı sayılır bir yerde bulunuyor. Bunu da konseyde başkan yardımcısı olarak da görev üstelen kızı Hülya Ulusoy’a olan ilgileri ile gösteriyorlar.

Konsey başkanlığı ve öncesinde yaklaşık 50 kez İran’a giderek iki ülke arasındaki ticari, turistik ve sosyal ilişkilerin gelişmesi için yapılan çalışmalara öncülük eden Ali Osman Ulusoy, her zaman ve her mekanda unutulmuyor.

Türkiye-İran İş Konseyi’nin Trabzon’da son yapılan toplantısına katılarak, Türk işadamları ile görüşmeler yapan İran heyeti ilk olarak Ali Osman Ulusoy’un Of’un Çamlıca Mahallesi’ndeki mezarını ziyaret ederek, kabri başında Kur’an-ı Kerim okuttular, okudular.

İran Trabzon Başkonsolosu Reza Baghban Kondori ile İran-Türkiye İş Konseyi Başkanı Rıza Kamhi’nin de katıldığı kabir ziyaretinden sonra Ali Osman Ulusoy Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Ulusoy tarafından katılımcılara sabah kahvaltısı ikram edildi.

İran heyetinde yer alan Urumiye Maku Ticari Serbest Bölge Genel Müdürü Mr. Foroozan tarafından da Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’ndaki toplantıda Hülya Ulusoy’a, Ali Osman Ulusoy’un anısına el işlemesi ipek halı armağan edildi. Toplantıya katılan İranlıların hemen hemen tamamı da konuşmalarında Ali Osman Ulusoy’dan sitayişle söz ettiler.