İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, İstanbul Haydarpaşa gar ihalesi ile ilgili olarak bir takım eleştiriler dile getirdi.  


       Türkiye’de yaşanan hukuksuzluğa dikkat çeken il başkanı Kuvvetli; “Bu tip olaylar yüzünden, bir çok kimse uzun yıllar hapis yatmıştır. Şimdi bu ihale iptal edilip, “İhaleye girmeyin” diyenler hakkında soruşturma başlatılması gerekir. Tabi ki hukuk devletinde olması gereken budur” dedi. 

 

       İYİ Parti il başkanı Azmi kuvvetli yaptığı açıklamada, Türkiye’nin gündemine oturan İstanbul Haydarpaşa Gar ihalesi ile ilgili önemli bir çıkışta bulundu. Trabzon il başkanı Kuvvetli;  “İhaleye çıkan bir işte; ihaleyi almak isteyen bir müteahhit, ihaleye girmek isteyen diğer müteahhitlere, “bu işe girmeyin” diyerek, esasında rekabeti ortadan kaldırdığından, bu durum ‘ihaleye fesat’ olarak değerlendirilir. Zamanında sadece bunu yapmak isteyen müteahhitler, ihaleye fesat karıştırma suçu oluşturduğu için, TCK 235/1 maddesi gereğince yargılandılar ve yıllarca hapis yattılar. Ancak, İstanbul’da Haydarpaşa Gar ihalesine girmek isteyen İstanbul Büyük Şehir Belediyesine, "ihaleye girme" demişler. Bu iki kelime bile, ihalenin rekabet şartlarını etkilediğinden, ihaleye fesat karıştırma suçu islenmiş olup, ihalenin iptal edilmesi ve "ihaleye girme" diyenler hakkında soruşturma başlatılması gerekir. Tabi ki hukuk devletinde!” değerlendirmesinde bulundu. 

Editör: TE Bilişim