İYİ Parti Akçaabat İlçe Başkanı Mustafa Mısır, belediye meclis üyeleri ve yöneticiler ile birlikte Akçaabat'ta esnaf ziyareti yapan Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, ziyareti sonrası yaptığı açıklamada "2022 yılının ilk gününe elektriğe, doğalgaza gelen zamlarla girmiştik. 1 Ocak tarihinden itibaren uygulanmaya başlayan zamlar esnafı ekonomik olarak çıkmaza soktu. Akçaabat'ta görüştüğümüz her esnaf elektrik faturasından dert yandı. Esnaf sıķıntılı "elektrik faturası ödemeleri kiramızı geçti" diyor. Şubat faturaları, Aralık faturasının 3 katı olmuş. Bunun adı zam değil, katlamalı zamdır! Esnaflarımız bu faturaların ödenemeyecek rakamlara ulaştığını ifade ediyorlar. 

ESNAF KLİMA AÇMIYOR, SOBA YAKMIYOR 

Hükümet asgarî ücrete ve maaşlara yaptığı artışı, doğal gaz, elektrik ve akaryakıta gelen zamlarla bir gecede geri aldı. Elektrik ve doğalgaza yapılan zam nedeniyle esnaflarımız faturalarını ödemekte zorlandıklarını, gün geçtikçe fakirleştiklerini vurguluyorlar. Bazı esnaflarımızın  faturalara yansımaması için 
bu soğuk günlerde soba, klima çalıştırmadıklarını gördük." dedi 

ESNAF "KAPATACAĞIM" DİYOR 

Esnafın işlerinin zaten düşük olduğuna vurgu yapan Örs, açıklamasında "Esnafımızın sıkıntısı pandemi sürecinden dolayı zirve yapmıştı. İşleri zaten düşüktü. Şimdi de 2'ye, 3'e katlanan elektrik faturaları ile perişan oldular. Enflasyon nedeniyle vatandaşın alım gücü bir hayli azaldığı için esnafta bundan etkileniyor. Üzülerek söylüyorum, işyerini devretmeyi ya da kapatmayı düşünen esnaf sayısı azımsanmayacak düzeyde maalesef!" ifadelerini kullandı. 

BIÇAK KEMİĞE DAYANDI!

Elektrik ve doğalgaza yapılan zamların izahı olmadığını belirten Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs sözlerini şöyle tamamladı: "Gündem elektrik ve doğalgaz faturaları. Gittiğimiz her yerde, girdiğimiz her dükkanda ve çaldığımız her kapıda şikayet aynı, mağduriyet ortak. Elektrik ve doğalgaza gelen  bu zamların hiç bir izahı yok. Elektrik ve doğalgazla da kalmıyor. Benzine, mazota zam; tüp ve kömüre zam. Una, şekere, ekmeğe, sebzeye, meyveye, ete zam. Kısacası herşeye zam geldi. Artık milletin dayanacak gücü kalmadı. Bıçak kemiğe dayandı. Yazıktır, günahtır! Yıllardan beri elektrik faturalarında TRT payının kaldırılmasının gerektiğini savunduk. Nihayetinde, TBMM'ne sunulan bir torba kanunla elektrik faturalarına eklenen TRT payı kaldırıldı, destekledik. TRT payı kaldırıldı ama katbekat fazlası, zamlarla milletin sırtına yüklendi. Vatandaşın bunca şikayeti var iken; Ak Parti hiç bir sorun yokmuş gibi davranıyor ama çoğu gitti azı kaldı. Sandık gelecek. Millet de Ak Parti'nin şalterini indirecek."

Editör: TE Bilişim