Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, 'İşsizliği önlemenin, fakirliği yenmenin, gelir dağılımında adaleti sağlamanın tek yolu üretimi artırmak, artırdığımız ürünümüze sahip çıkabilmek ve adil bir gelir dağılımı sağlayabilmektir. Biz Saadet Partisi olarak 'yaşanabilir bir Türkiye' derken bunu vadediyoruz.' dedi.

Kamalak, partisinin Trabzon. 5. Olağanüstü Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Trabzon'un dünyaya yön veren bir kent olduğunu, Türkiye'nin büyük bir karışıklık içinde bulunduğunu belirterek, 'Gün geçtikçe de sıkıntılar artmakta. Bugün Türkiye'de şehit cenazesi gelmemiş bir ilimiz kaldı mı? Her gün üç, beş fidan gibi gencimizi al bayrağa sarılarak mezara uğurluyoruz. Ne oldu bize, kiminle savaşıyoruz? Bu şehit cenazeleri nereden geliyor? Kendi ülkemizden, kendi illerimize değil mi? Ne oldu bize ki dün Çanakkale'de vücutlarını birbirlerine siper eden dedelerin torunları, ne oldu da şu an birbirlerine mermi yağdırıyor?' ifadesini kullandı.

Katılımcılara, 'Türkiye'nin gerçek gündemi nedir' sorusunu yönelten Kamalak, 'Trabzon'u ele alalım. İşsizliktir, göçtür, geçim sıkıntısıdır. Türkiye'de aynı sıkıntıları yaşamakta ve ülke genelinde bugün bir terör havası var. Psikolojik etki daha büyük boyutlarda.' diye konuştu.

Konuşmasında Karadeniz'deki göç olaylarına da değinen Kamalak, 'Sinop'un doğusundan son 10 yıl içinde göç eden Karadenizlinin sayısı 4 milyondur. Emin olun Karadeniz'in imkanları harekete geçse sadece Karadeniz'i değil, tüm Türkiye'yi doyurur. Karadeniz fındığını, çayını değerlendirebilse emin olun Türkiye'yi beslemek için yeterlidir. Fındığımıza sahip çıkabilsek, emin olun o fındıklar eczanelerde ilaç diye satılır ama Karadenizli, Trabzonlu üretiyor, elin adamı kazanıyor.' değerlendirmesinde bulundu.

Mustafa Kamalak, üretimin ve üretilen ürüne sahip çıkmanın önemli olduğunu vurgulayarak, 'İşsizliği önlemenin, fakirliği yenmenin, gelir dağılımında adaleti sağlamanın tek yolu üretimi artırmak, artırdığımız ürünümüze sahip çıkabilmek ve adil bir gelir dağılımı sağlayabilmektir. Biz Saadet Partisiolarak 'yaşanabilir bir Türkiye' derken bunu vadediyoruz.' dedi.

- 'Bütün bunlar gündem saptırmadır'

AK Parti iktidarını eleştiren Kamalak, şunları söyledi:

'Günümüze bakalım iktidar neyle meşgul. 'Anayasa değiştireceğim' diyor. Biz de diyoruz. Ben bir anayasacıyım. Bundan 25 yıl önce 'nasıl bir anayasa' diye makaleler yazdım. Bu anayasanın değişmesi lazım ama soruyorum, 'Allah aşkına ey iktidar sahibi, sen hangi fabrikayı kurmak istedin de bu anayasa mani oldu? Sen terörü önlemek istedin de anayasa mı karşına çıktı? Lütfen cevap ver bana' diyorum. Üstelik senden önce de bu anayasa yürürlükteydi. Bizim 11 aylık iktidar zamanımızda da bu anayasa yürürlükteydi. Biz yine değiştirmenin mücadelesini veriyorduk. Peki Allah aşkına o 11 aylık dönemde Trabzon'a bir şehit cenazesi geldi mi? Şimdi milletimizin başı sağ olsun. Soruyorum, 'sen adil bir gelir dağılımı sağlamak istedin de anayasa mı engel oldu?' Hayır. Bütün bunlar gündem saptırmadır.'