KTÜ Sürmene Abdullah Kanca Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Meslek Yüksekokulunun her alanda sistemli bir şekilde büyüdüğüne dikkat çekerek, “2016/2017 Eğitim-Öğretim döneminde, Mekatronik, Elektrik, Makine, Elektronik Teknolojisi, Gemi İnşaatı ve Kaynak Teknolojisi Programlarına toplam 225 yeni öğrenci alacağız. Toplam öğrenci sayımız da 800’ü aşmış olacak.” dedi.

            Üniversite tercih döneminin yaklaşması dolayısı ile Karadeniz Teknik Üniversitesi Sürmene Abdullah Kanca Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hamdullah Çuvalcı tarafından, Meslek Yüksekokulunu tanıtıcı bilgilendirme açıklaması yapıldı. Doç. Dr. Hamdullah Çuvalcı; “KTÜ Sürmene Abdullah Kanca Meslek Yüksek Okulumuz, Kanca El Aletleri Dövme Çelik A.Ş. kurucusu Merhum Sanayici Abdullah Kanca tarafından 2008 yılında yaptırılmıştır. Trabzon ili Sürmene ilçesi Çamburnu mevkiinde deniz kenarında bulunan Meslek Yüksekokulu, en son teknolojik alet ve cihazlarla donatılmış olup, fiziki mekân ve altyapı olanakları ile birlikte ülkemizdeki Meslek Yüksekokulları arasında en üst sıralarda yer almaktadır. Fiziki olarak 8.053 m2 kapalı alan, 1.500 m2 açık alana sahip okulumuzda; 16 derslik, 4 teknoloji sınıfı, 7 laboratuar, kütüphane, konferans salonu, yemekhane, kantin/kafeterya ve 2 adet öğrenci kol odası bulunmaktadır. Meslek Yüksekokulunun bir yanında (doğusunda) KTÜ Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi, diğer yanında (batısında) ise Yeni Ay-Çamburnu Tersanesi yer almaktadır. Meslek Yüksekokulunun konumu dolayısı ile öğrenciler tersanede staj yapabilme ve pratik uygulamaları yerinde görebilme olanağına sahiptir. Okulumuza yaya mesafede bulunan Yurtkur’un öğrenci yurdu da hizmete girmiştir. Meslek Yüksek Okulumuzda Elektrik Programı, Elektronik Teknolojisi Programı, Makine Programı, Mekatronik ve Gemi İnşaatı Programlarımıza 40’ar öğrenci ve Kaynak Teknolojisi Programına 25 öğrenci olmak üzere, toplam 225 yeni öğrenci daha alacağız. Böylece 6 Programda eğitim-öğretime devam edecek öğrenci sayımız 800’ü aşmış olacak. Tercih yapacak öğrencilerin Meslek Yüksekokulumuzun artılarını dikkate alarak tercihlerini yapmalarını bekliyoruz.” dedi.

Meslek Yüksekokulu olarak, teknik geziler, Kanca Proje Etkinlikleri, sertifikalı eğitimler, akademik-kültürel ve sosyal alanlarda konferanslar, seminerler, METEK toplantıları ve teknik okulların ziyaretleri gibi her yıl çok sayıda akademik-sosyal ve kültürel etkinlik gerçekleştirildiğini ifade eden KTÜ Sürmene Abdullah Kanca MYO Müdürü Doç. Dr. Hamdullah Çuvalcı, “Uluslar arası Düzeyde Mesleki ve Teknik Eğitimde Mükemmellik Belgesi EDEXCEL sahibi KTÜ Sürmene Abdullah Kanca MYO Müdürlüğümüz, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü, YÖK ve Üniversitemiz arasında sürdürülen Mesleki Teknik Eğitimin Kalitesini Geliştirme Projesi (METEK) kapsamında, pilot okul olarak seçilmiş bulunmakta ve çalışmalarımız sürdürülmektedir.” dedi.

MYO Müdürü Doç. Dr. Hamdullah Çuvalcı; T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından, KTÜ Sürmene Abdullah Kanca Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğüne Saç Kalınlık Ölçüm Yetki Belgesi verilmiş olup, Doğu Karadeniz Bölgesinde bu alanda yetki belgesi alan ilk kurum olma özelliğini taşıdıklarına vurgu yaptı. Döner Sermaye kapsamında Meslek Yüksek Okulunda Gemi tasarım, projelendirme ve danışmanlık hizmetlerinin de sürdürülmekte olduğunu belirten Çuvalcı, Gemi sektöründe edinilen tecrübeyle gemi projeleri, mühendislik hesapları ve sac kalınlık ölçümü alanlarındaki çalışmalarının da artarak devam ettiklerini söyledi.

Kaynak Teknolojisi Programına bu yıl ilk kez 25 öğrenci alacaklarını belirten Doç. Dr. Hamdullah Çuvalcı, “Bu program altında her türlü ileri kaynak teknolojisi hizmetleri ile tahribatsız muayene, onaylama ve raporlama hizmetlerini vermeye başlamış bulunmaktayız. Kaynakçı personelinin sertifikalandırması hizmeti ile ilgili çalışmalarımız da devam etmektedir. Bu vesile ile okulumuzun kurucuları ve desteklerini devam ettiren Kanca Ailesine, Rektörlüğümüze, Kaymakamlığımıza ve Belediyemize destek ve katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.