Trabzon, Roma İmparatorluğu ve Osmanlı döneminde eyalet merkezi oluşu ve Ortaçağ'da Rum İmparatorluğu'na başkent olması ile günümüzde bile önemini yitirmemiş. Kent çok canlı ve güzel.Şehrin manzaralarını tepelerden izlemek ise muhteşem.

Trabzon'daki Önemli Eserler

Trabzon'da görülmesi gereken yerler arasında; Sümela Manastırı, Ayasofya Müzeşi Kaymaklı Manastırı, Panagia Theoskepastos Manastırı, Gregorios Peristera Manastırı, Panasta Keameste Manastırı, Vazelon Manastırı, Hagaios Savas ( Maşatlık ) Kaya Kiliseleri, İskender Paşa Camii, Gülbahar Hatun Camii, Trabzon Valiliği ve Valievi ve Çarşı yer alıyor.

Atatürk Köşkü

Çam ormanları içinde yer alan Atatürk Köşkü, 1890 yılında Kostantin Kabayanidis tarafından yazlık olarak yaptırılan köşk, 1924 yılında Atatürk'ün Trabzon'u ilk kez onurlandırdığında bu konakta ağırlanmış ve çok beğenmiş. Ölümünden sonra köşk müze haline getirilmiş. Gerçekten de eşsiz manzarası ve ihtişamı ile sizi büyülüyor.

Sümela Manastırı

Halk arasında 'Meryem Ana' adı ile tanınan Sümela Manastırı, Trabzon Maçka ilçesinin Altındere Köyü'nde, Karadağ'ın eteklerinde sarp bir kayalık üzerine kurulmuş ve dünyaya ününü salmış bir manastır. Manastıra çıktığınızda bu yapının yüzyıllar önce bu kadar yükseklikte, nasıl yapıldığını düşününce aklınız inanın almıyor.

Sümela Manastırı'nın tam olarak yapım tarihi bilinmese de M.S. 365-395 yılları arasında yapıldığı sanılmakta. Aynı gece iki rahip rüyalarında, Sümela Manastırı'nın bulunduğu yerde Hz. İsa ve Hz. Meryem'i görmüş ve gördükleri yere manastırı inşa etmişler.

Trabzon Kalesi

Şehrin en yüksek tepesinde yer alan Trabzon Kalesi, denizden gelebilecek olan saldırıları önlemek amacıyla inşa edilmiş olup üç bölümden oluşmakta.

Uzungöl

Bisiklet kullanmayı seviyorsanız, doğadan hoşlanıyorsanız, Uzungöl tam size göre. Heyelan sonucu dere yatağının tabii baraj şeklinde kapanması sonucu oluşmuş.

Ne yazık ki Arap istilasına uğramış bir şekilde. O kadar beğenmişler ki bölgede ev almaya başlamışlar.

Boztepe

Trabzon'u tepeden görmek istiyorsanız, mutlaka Boztepe'yi ziyaret etmelisiniz. Boztepe, muhteşem gün batımı manzarasıyla ve temiz havasıyla en çok rağbet gören yerlerden.

Trabzon Yaylaları

Trabzon, yaylaları ve eşsiz doğal güzellikleriyle çok ilgi gören şehirlerimizden. Bu doğa harikası yaylalar özellikle yaz aylarında ziyaret ediliyor.

Erikbeli Yaylası, Lapazan Yaylası, Haçka Obası Yaylası, Garester Yaylası, Solma Yaylası, Sultan Murat Yaylası, Şekersu Yaylası ve Haldizen Yaylası Trabzon'da görülmeye değer yaylalar arasında yer alıyor.

Trabzon Fotoğraf Tutkunları İçin Bir Cennet!

Muhteşem kareler yakalayacağınız yerler; Akçabat, Sürmene, Trabzon Maçka ve Çaykara, Çal Mağarası, Sera Gölü, Altındere Vadisi ve Uzungöl.

Çamburnu Hancıoğulları Tesisleri

Hancıoğulları tesisleri deniz kenarında, yüksek bir tepede konumlanmış harika bir yer. Manzara tek kelimeyle muhteşem. Ağaçların arasından eşsiz bir manzara hâkim. İçeri girer girmez, balıkları görünce, inanın gözünüz dönüyor. Akçabat köfte denemek elzem…

Trabzon'da Tadılması Gerekenler

Kara lahana dolması, kaygana, mısır ekmeği, Trabzon ekmeği, tereyağında alabalığı, Hamsiköy'de Hamsiköy sütlacını, Akçaabat Köftesini, Trabzon tereyağı ve peynirinden yapılan meşhur kuymağı tatmadan dönmeyin.

Keyifle gezmeniz dileğiyle!