MHP Genel Başkan Adayı ve Eski Trabzon Milletvekili Koray Aydın, MHP İl Başkanlığına atanan Nihat Birinci’nin sözlerine cevap verdi. Kendisine yönelik “Trabzon kamuoyunda karşılığı yoktu.” ifadesini kullanan Birinci’ye yanıt veren Aydın, “O konuda bir şey söylememe gerek yok. Trabzonlu Ülküdaşlarımız ve Türkiye’deki Ülküdaşlarımız biliyor, görüyor, takdir ediyor. Yani 7 Haziran’daki oyları kim almış, 1 Kasım’daki oyları kim almışsa tablo ortada. 7 Haziran’da başka biri aday olmuş olsa, 1 Kasım’da başka biri aday olmuş olsa o zaman bir kıyas olabilirdi.” dedi.

Günebakış’ın sorularına yanıt veren Aydın Trabzon’a gelip gelmeyeceği yönündeki soruyu ise şöyle yanıtlandırdı: “Trabzon bizim memleketimiz her zaman gelebiliriz. Diğer illerden de program talepleri var. Şu an önümüzde Yozgat programı var, onunla ilgili bir çalışma yapmaya çalışıyoruz. Trabzon için net bir tarih veremem ama mahkemeden sonra bir program yapabiliriz. Her an gelebiliriz ama şu an için mahkeme sonrası gibi duruyor.” Aydın, “Trabzon’da İl Başkanlığını da ziyaret edecek misiniz?” sorusuna “Biz eski-yeni, görevli-görevde değil. Görevden alınanlar da göreve gelenler de bizim arkadaşlarımız. Biz gelirsek hepsini kucaklamaya geliriz. Biz Genel Merkezde göreve geldiğimizde de eski-yeni ayrımına girmeden kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Ama biz diğer arkadaşlarımızın da hakkını, hukukunu koruyacağız.” ifadeleriyle yanıt verdi.

ÜLKÜDAŞLARIMIZ DEĞİŞİMDEN YANA

Ziyaret ettiği illerde ilgiden son derece memnun olduğunu vurgulayan Aydın “Ülküdaşlarımız ve MHP dışındaki kesimlerdeki vatandaşlarımız MHP’de bir değişimden yana. Bizde bunun için yola çıktı. Ben ve arkadaşlarım partide hem Ülkücü geleneği hem Ülkücü geleceği temsil ediyoruz. Bizim kanaatimiz MHP kendi köklerine dönmeli ama bu yönetim tarzında bir değişikliğe gidilmeli. Zaten ben bunu 2012’de de söylemiştim. O zaman da MHP için neler yapacağımızı söylemiştik. Şimdi de gittiğim yerde söylüyorum.” diye konuştu.

PARTİDE KÖKLÜ YENİLİKLER OLACAK

Aydın genel başkan olması durumunda getireceği yeniliklerle ilgili şunları aktardı: “Konu başlıkları itibarıyla değinecek olursak, genel başkanlık divanı üyelerine üç dönem sıralaması getireceğiz. Üye kayıt seferleri başlatacağız ve MHP’nin kayıtlı üye sayısını bir yıl içinde bir milyona çıkaracağız. Daha sonra da her yıl bir milyon yeni üye için kampanyalar yapacağız. Bu kayıtlarla da MHP’yi halka açmış olacağız. Gönlümüzü halka açmış olacağız. Dolayısıyla halk da gönlünü bize açacak. Milletvekili adaylarımızın yüzde 95’i, bütün üyelerin katılımıyla ve hâkimle yapılacak önseçimle belirlenecek. Yüzde 5’i de genel başkana ayrılacak.” 

Editör: TE Bilişim