TBMM Başkanvekili MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, Türkiye’nin bir numaralı sorununun adaletin içerisine düşürüldüğü durum olduğunu söyledi. Medyaya ve işadamlarına yönelik baskılara dikkat çeken Aydın, “Bir ülkede adalet sistemi çökerseekonomi dâhil her şey çöker. Hiçbir şeyi düzeltemezsiniz. Hukukun olmadığı yerde hiçbir şey yürümez. Ne ekonomi ne siyasal arena ne sosyal hayat iyi olur. Hiçbir alanda başarılı olamazsınız.” dedi. 

Partisinin Trabzon İl Başkanlığı’nda düzenlenen milletvekili adaylarının tanıtım toplantısında konuşan Koray Aydın, Türkiye’nin son dönemde her alanda geriye gittiğinin altını çizdi. Ekonomide yaşanan çöküşe dikkat çeken Aydın, “Son dönemde ekonomik olarak her sene biraz daha kötüye gittik. Türkiye ekonomisi sürekli küçülerek devam etti. Bugün bozulmanın emarelerini de doların, Euro’nun geldiği seviye, halkın istikrarsızlığı görerek ne yapacağını şaşırmış hali, ekonomik olarak Türkiye’ye duvara toslatmış bu iktidar. Bunun yanında esas önemli olan Türk siyaset sisteminin üzerine çöken vesayet sistemi.” ifadelerini kullandı.

Özellikle 17-25 Aralık yolsuzluk olaylarından sonra Türkiye’de adaletin içine düşürüldüğü durumun bir numaralı sorun olduğuna vurgu yapan Aydın, sözlerine şöyle devam etti: “Bir ülkede adalet sistemi çökerse ekonomi dâhil her şey çöker. Hiçbir şeyi düzeltemezsiniz. Türkiye’de kirli parayla oluşturulmuş havuz medyasının küçük bir gazetesi, Türkiye’nin en yüksek gazetelerinden birine ‘teröre destek veriyor’ diye yayın yapar, suç duyurusunda bulunur; savcılar koşa koşa gider onlara teröre destekten dava açarlar. Türkiye’nin en büyük işadamlarının uyduruk gerekçelerle işyerleri aranır, bir caydırma, yıldırma, herkesi kıstırma, korkutma ile hukuk yerlerde sürünür. Bugün Türkiye’de bir kişi çıkıp da hukukun işlediğini söyleyemez. Hukukun olmadığı yerde hiçbir şey yürümez. Ne ekonomi ne siyasal arena ne sosyal hayat iyi olur. Hiçbir alanda başarılı olamazsınız.”

AK Parti iktidarıyla Türkiye’nin önüne gelen bir diğer sorunun da iç güvenlik meselesi olduğunu belirten Aydın, “Bugün Türkiye’nin iç güvenliği ülkenin geleceğini tehdit ediyor. ‘Türkiye’nin bir beka sorunu vardır’, bu sözü Ahmet Davutoğlu söyledi birkaç gün önce. ‘Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en kritik döneminden geçiyor’, kim söyledi bu sözü;Cumhurbaşkanı söyledi, birkaç gün önce. Yani Türkiye’nin beka sorunu var, yani TürkiyeCumhuriyet tarihinin en kritik döneminden geçiyor. Yani ne olmuş Türkiye’ye; Türkiye dibe vurmuş, duvara toslamış. Kim yapmış bunu; utanmadan o yakınmaları söyleyenler. Bayrak mitingleriyle de utanmadan tiyatro oyununun üçüncü perdesinde ‘milliyetçiliği ayaklarımın altına aldım’ deyip yüzü zerre kadar kızarmayarak, milletin ferasetiyle alay eden AKP zihniyeti yapmıştır. Bu seçim, milleti kandıran, aldatan, milletin geleceğini ipotek altına koyan, beka sorunu yaratan, tarihinin en kritik dönemine getirip Türkiye’yi teslim eden bu siyasal iktidara karşı Türk milletin ayaklanma seçimi olacaktır. ‘Yeter artık, aklımızla, zekâmızla bu kadar alay etmeyin’ diyerek Türk milletinin dirilişi ve ‘sen bu işi beceremedin, artık Türkiye’nin istikrarının önündeki en büyük engel sensin, çekil aradan git’ diyecekleri bir seçim olacaktır. Onlara Trabzon da dâhil Türkiye’nin her yerinde pabucun pahalı olduğunu göstereceğiz.” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın ülkenin beka sorunu olduğunu yeni fark ettiğini anlatanAydın, 7 Haziran seçimlerinden önce ‘analar ağlamayacak’ diye sunulan sürecin sonucunun ‘anaların ağlayacağı’ bir yere doğru hızla gittiğini defalarca söylediklerine dikkat çekti. Şimdi bunu haklı çıktıkları için söylemediklerini kaydeden Aydın, sözlerini şöyle tamamladı: “Ülkenin geleceği ile oynayıp Türk milletinin dik duruşunu PKK’lılara peşkeş çekerek, bu ülkenin Doğu ve Güneydoğusu’na insanların giremediği, askerin polisin zırhlı araçlarla dolaşabildiği bir Türkiye haline getirenlerden Türk milleti bu seçimde hesabı mutlaka sandıkta sormalıdır.”
Editör: TE Bilişim