Karadeniz Teknik Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi’nde akıl almaz bir olay yaşandı. Üniversite yerleşkesi içerisinde yaklaşık 10 yıldan beri gerek öğrenciler gerekse de hayvan severler tarafından beslenen 5 köpek bir anda ortadan kayboldu. Görgü tanıklarının iddiası ise tüyler ürpertti. İddiaya göre kampus içerisine giren kimliği belirsiz kişilerin köpeklere iğne yaptılar ve bunun ardından köpeklerden bir daha haber alınamadı.

ÖNCE YOK SONRA VAR

Trabzon Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Lütfiye Tüzün Kurban, “KTÜ Fatih Eğitim Fakültesi bizlere ilk başta köpekleri toplatmadıklarını söyledi. Bunun üzerine Orman ve Su işleri Müdürlüğü’ne ve Trabzon Valiliği’ne yazılar yazdık. Bunun üzerine KTÜ Fatih Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Fakülte Sekreteri iki tane köpeği aldırdıklarını itiraf ettiler ama köpek sayısında daha fazla eksik var” dedi.

İNANMAK İSTEMİYORUZ

Kurban, “10 yıldır yerinden kıpırdamayan 5 tane köpek,  kısır ve küpeli oldukları için yasa gereği buradan alınamazlar. KTÜ bize köpekleri kime ve nereye verdiklerini söylemiyor. Köpeklerin katledildiği duyumları var ama biz buna inanmak istemiyoruz. Akçaabat Belediyesi de köpekleri toplatmadıklarını söylüyor. Hep birlikte kayıp köpeklerin akıbeti için konuyu sonuna kadar takip edeceğiz” diye konuştu. 

Kayank: Sonnokta

Editör: TE Bilişim