2015-16 sezonu başında Trabzonspor'a transfer olan ve devre arasında Çin ekibi Hebei China Fortune’nin yolunu tutan Stephane Mbia, oradan da ayrılıp Fransa ekiplerinden Toulouse’nin yolunu tutmuştu.33 yaşındaki Kamerunlu futbolcunun Fransız kulübü ile birlikteliği sadece 6 ay sürdü. Deneyimli oyuncu Toulouse ile olan sözleşmesini fesih ederek ayrıldı. 

Bordo mavili takımda zaman zaman iyi maçlar çıkaran Mbia genel anlamda form tutamamıştı ve beklentilerin uzağında kalmıştı.Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Mbia iddialarıyla ilgili olarak geçtiğimiz hafta "Kesinlikle yalan. Gündemimizde değil. Menajerler gündeme getirmeye çalışıyor" şeklinde açıklamada bulunmuştu.

Toulouse ile sözleşmesini fesheden Mbia'nın Trabzonspor'a transfer olacağı iddia edildi.Fransanın en çok okunan haber sitelerinden olan Yahoo Sport France kaynaklı habere göre Trabzonspor bonservisi elinde olan Stephane Mbia'ya 1.5 yıllık sözleşme teklif etti.Mbia'nın bonservisinin elinde olması Trabzonspor'un elini güçlendirdi.

Mbia bordo mavili formayla 18 maça çıkmış ve 2 kez gol sevinci yaşamıştı.

Trabzonspor'un ön libero ihtiyacı bu transferin gerçekleşme ihtimalini güçlendiriyor.

www.haberts.com