Avni Aker Stadyu’munda yer alan Dernek Binasını ziyaret eden MHP heyetinde Ortahisar Belediye Meclis üyesi Derviş Köz de yer aldı.  MHP Milletvekili Adayı Yavuz Aydın burada yaptığı konuşmada “Seçim sürecinde sivil toplum örgütlerini ziyaret ediyoruz. Trabzon kentinin bir numaralı markası olan Trabzonspor’umuza katkı veren, emek veren, onun başarıları için ter döken futbolcu büyüklerimizi, arkadaşlarımız görmekten mutlu olduk. Onlara bu şehre, efsane takıma yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz. Trabzonspor’a efsane deniyorsa, o efsaneyi yaratan ekip işte burada” dedi.

MHP Trabzon Milletvekili Adayı Dr. Hüseyin Örs’te yaptığı açıklamada “1461 Trabzon Kulübü Başkanlığı yaptığım dönemde de her zaman desteklerini gördüğüm eski futbolcularımızla birlikte olmak güzel. Buraya siyasetçi kimliğimizle geldik ama şunu herkes bilsin ki; Trabzonspor’u siyaset üstü bir kurum olarak  görmek ve değerlendirmek gerekir. Ben her zaman Trabzonspor’umuzu siyaset için kullanmak isteyenlere karşı oldum. Unutulmamalıdır ki; Trabzonspor bizim üst şemsiyemizdir. Eğer kulübe siyaseti sokarsak, kulübü siyasi emellerimize alet edersek, camiayı böleriz, ufalırız. Bundan da kaybeden Trabzonspor olur. Bu konuda hem biz siyasiler hem de kulübü idare edenler çok dikkatli olmak zorundalar.”dedi.

Siyasilerin bordo-mavi atkılarla seçim kampanyası yapmasını doğru bulmadığını ifade eden Dr. Hüseyin Örs “Bordo-Mavi atkı herhangi bir atkı değildir. Onda rahmetli Dozer Cemil Abi’nin, Kadir Abi’nin alınteri var, bu sevda uğruna hayatlarını kaybeden taraftarlarımızın acı hatıralı var, burada bulunan, bulunmayan futbolcu büyüklerimizin emeği var;  kupamızı çalanlara, emeğimizi gasp edenlere ahı’mız var. Bordo-Mavi atkıyı takma yeri siyaset arenası değil, Avni Aker Stadyumu’dur.” dedi.

Trabzonporlu Eski Futbolcular Derneği Başkanı İlyas Akçay da ziyaretlerinden dolayı MHP Milletvekili adaylarına teşekkür ederek, başarılar diledi.