MHP Milletvekili Adayları Yavuz Aydın ve Hikmet Yılmaz çalışmalarını Akçaabat ve batı ilçelerinde yoğunlaştırırken, Koray Aydın, Hasan Akyüz, Hasan Suiçmez ve MHP Trabzon heyeti önce Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği İl Koordinasyon Kurulu Üyeleri ile bir araya geldi. 
Daha sonra MHP Milletvekili Adayı Hüseyin Örs'le birlikte Yalıncak'ta Nakliyecilerle buluşan Koray Aydın ve MHP heyeti, nakliyecilerin sorunlarını dinlediler ve çözüm önerilerini sundular. Koray Aydın ve Hüseyin Örs, iktidara gelmeleri halinde nakliyecilerin sorunlarını bir çırpıda çözüme kavuşturacaklarını ifade ederek, iletilen sorunlarla ilgili de şimdiden girişimde bulunacaklarını kaydettiler.

MHP ADAYLARI TMMOB İL KOORDİNASYON KURULU ÜYELERİYLE TOPLANDI
Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Adayları Koray Aydın, Dr. Hasan Akyüz, Eğitimci Hasan Suiçmez, MHP İl Başkanvekili Yusuf Bahadır, İl Başkan Yardımcısı Mustafa Kul, MHP Ortahisar İlçe Başkanı Burhan Bekar, Üst Kurul Delegeleri Mustafa Yılmaz Odabaş, İbrahim Türk ve partililer Park Restaurant'ta Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Trabzon İl Koordinasyon Kurulu Üyeleri ile bir araya geldi.Toplantıda Marka Şehir Trabzon'dan, Başkanlık Sistemi ve Yeni Türkiye konularına kadar bir dizi konu masaya yatırıldı ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

HASAN AKYÜZ SAĞLIĞI, HASAN SUİÇMEZ EĞİTİMİ ANLATTI
Toplantıda söz alan Oda Başkanları ve yöneticileri MHP Milletvekili Adaylarına çeşitli sorular yöneltti, MHP adayları soruları cevaplandırdı, karşılıklı sohbet ortamında geçen toplantının oldukça verimli ve yararlı olduğu ifade edildi.
Eğitimle ilgili soruları cevaplandıran ve görüşlerini açıklayan MHP'nin eğitimci Milletvekili Adayı Hasan Suiçmez, eğitimin halinin Trabzon'da içler acısı olduğunu belirterek, kendisinin de aralarında bulunduğu bir çok başarılı idarecinin görevden alındığını belirterek, "hükümete yandaş sendikanın şekillendirdiği liste doğrultusunda Milli Eğitimde sadece Trabzon'da değil, bütün Türkiye'de başarılı idarecilere adeta soykırım yapılmıştır" dedi. Fatih Projesini de eleştiren Suiçmez, "bu projeyle çocuklarımıza adeta zihinsel bir soykırım yapılıyor, artık bütün dünyada "akıllı tahta" sistemini "akılsız ülkeler" kullanıyor. Bunlar ardık bilişim kongrelerinde açıkça belirtiliyor. Sokaklarda, duraklarda, her yerde bilgi üretmeyen, sadece tüketime odaklı akıllı cep telefonu ve bilgisayar bağımlısı bir nesil yetişiyor. Bu geleceğimiz için büyük bir tehdittir" şeklinde konuştu.
Toplantıda söz alan Dr. Hasan Akyüz, Trabzon'un sağlıkla ilgili sorunlarına değindi ve Trabzon'un ihtiyacının konforlu, gösterişli ve içi boş hastane binalarına değil, nitelikli, kaliteli ve kolay ulaşılabilir sağlık hizmeti olduğunu söyledi. Tüketime ve israfa dayalı sağlık sisteminin dünyada alay konusu olduğunu, yılda 10 milyon MR, 700 Milyon muayene, 90 Milyon acil muayene ve 2 Milyar kutu ilacın mantıklı bir izahının olmadığını bildirdi.Trabzon'un özellikle birinci basamakta yoğun bakım ünitelerine ihtiyacı olduğunu kaydeden Hasan Akyüz, Trabzon'un ve bölgenin ihtiyacına göre bölümler ve üniteler açılabileceğini, hastaneleri işletme, hastaları da müşteri gibi gören bir anlayışla bir yere varılamayacağını vurguladı.

KORAY AYDIN: TRABZON'U BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ, BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ
Toplantıda sorulara tek tek cevap veren ve ayrıntılı değerlendirmelerde bulunan MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, "Trabzon'u birlikte yöneteceğiz, birlikte başaracağız" dedi. Bakanlığı döneminde yaptığı çalışmalardan örnekler veren Aydın, ortak akıla önem verdiğini, herkesin görüş, düşünce ve önerilerine bundan sonra da açık olacaklarını ifade etti.
Yeni Türkiye, Başkanlık Sistemi ve Yeni Anayasa tartışmalarına da değinenin Koray Aydın, "bütün bu kavramlarla bir algı oluşturulmak isteniyor. Bu kavramlar sözde çözüm, özde ise çözülme sürecinin bileşenleridir. Doğrudan federasyon diyemeyenler bunu Başkanlık sistemi üzerinden yapacaklar. Yeni Türkiye ve Yeni Anayasa'yı da bölünme süreci üzerinden kotarmak istiyorlar. Bugün Anayasaya karşı sivil bir darbe yapılmıştır. İlle darbeleri askerlerin yapması gerekmiyor. Bugün yasama ve yürütme birleşmiş, yargı ayaklar altına alınmış, basın ve sivil toplum susturulmuştur. Gidaşat seçilmiş diktatörlüğe doğrudur. Biz bu işin normal yollardan 7 Haziran'da millet tarafından tekrar rayına oturtulmasından ümitliyiz. Aksi takdirde köşeye sıkıştırılan, yaşam alanları daraltılan, esir ve köle muamelesi yapılan kitlelerin, zalimin zulmüne karşı, direnme, dikilme ve isyan etmesi en doğal yaşam hakkıdır" şeklinde konuştu.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Trabzon mitinginde önemli mesajlar vereceğini vurgulayan Koray Aydın, Vizyon Trabzon adıyla Trabzon'a yönelik olarak hazırladıkları proje ve çalışmaları da tam sayfa ilanlar vererek Trabzon halkıyla paylaşacaklarını, basın yayın araçları vasıtasıyla halka anlatacaklarını ve şehrin ihtiyaçlarının çözümüne dayalı, yapılabilir, gerçekçi ve şehrin ufkunu açan projeleri hayata geçirmeyi hedeflediklerini belirtti.