Cesaret edilemeyeni yaptı 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, 50 yıldır cesaret edilemeyeni gerçekleştirdi, alt yapıyı temizledi ve halkına temiz su içirmeye başladı. Alt yapıdan çıkarılan ömrünü tamamlamış içme suyu borularından oluşan eski malzemeler, yerlerine yerleştirilen yeni malzemelerle birlikte vatandaşlara sunulmaya başlandı.

Vatandaşlar teşekkür ettiler

Trabzon İçme Suyu ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün (TİSKİ) yaptığı çalışmalar sonucunda eski içme suyu borularını görenler şaşkınlıklarını gizlemedi. Eski ve yeni malzemeleri meydan parkında bir arada gören vatandaşlar yürütülen altyapı değişim çalışmaları nedeniyle Büyükşehir ve TİSKİ yetkililerine teşekkür etti.

TİSKİ Genel Müdürlüğü tarihi altyapı yenileme çalışmaları kapsamında çıkarılan eski içme suyu malzemeleri ile yerine döşenen ekipmanları Meydan’da sergiliyor.

MEYDAN DA SERGİLENİYOR 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan altyapı çalışmaları kapsamında çıkarılan eski içme suyu boruları ile yerine döşenen yeni borular, Meydan bölgesine kurulan altyapı dönüşüm galerisinde sergilenmeye başladı. İçme suyu ihtiyacını sağlayan ancak kullanım ömrü tamamlanan içme suyu boruları, vanalar ve abone bağlantıları gibi yerin altından çıkan eski malzemeler, yerlerine yerleştirilen yeni malzemelerle birlikte vatandaşlara sunuluyor. 

HALK BÜYÜK İLGİ GÖSTERİYOR
Kullanım ömrünü tamamlamış, paslanmış ve içi kireçle dolarak kalıntı hale dönüşmüş malzemelerin günümüz teknolojisine uygun ürünlerle yenilendiğini stantta gören vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemedi. Solunum ya da içme suyu yoluyla vücuda girdiğinde başta kanser olmak üzere çeşitli hastalıklara neden olan asbestli boruların da sergilendiği galeriye yediden yetmişe her kesimden büyük ilgi gösterildi.   

BUNLARI GÖRDÜKTEN SONRA…
Eski ve yeni malzemeleri bir arada gören vatandaşlar yürütülen altyapı değişim çalışmaları nedeniyle Büyükşehir ve TİSKİ yetkililerine tebrik eden vatandaşlar şaşkınlıklarını da gizleyemedi. Ali Can Türk adlı vatandaş, “Bu zamana kadar bu borulardan nasıl su içmişiz? Çıkan malzemelerin hali içler acısı. Altyapı çalışmalarına bazen kızıyorduk ama bunları gördükten sonra destek vereceğim. Böylesi icraatlarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu’na teşekkür ediyorum” diye konuştu.