Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ortahisar ve 17 ilçede yürütülen altyapı ve üstyapı çalışmalarını titizlikle inceliyor. Sürmene ilçesini ziyaret eden Başkan Zorluoğlu,  Soğuksu, Çamlıca, Dirlik, Kahraman, Oylum, Muratlı ve Yazıoba mahallelerinde tamamlanan asfaltlama çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Zorluoğlu’na incelemeleri sırasında Sürmene Belediye Başkan Vekili İrfan Hacıoğlu, Sürmene Belediye Başkan Yardımcısı Ali Aydın ve Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanı Vural Fettahoğlu eşlik etti. Öte yandan Sürmene ilçesinde bulunan Konak, Yukarıçavuşlu ve Balıklı mahallelerindeki asfaltlama çalışmalarının da bugünden itibaren başladığı belirtildi.
 
PROGRAMIMIZI UYGULAMAYA KOYDUK
İncelemelerinin ardından çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Zorluoğlu, “2022’yi gerek Ortahisar’da gerekse de 17 ilçemizin merkez ve kırsalında asfalt ve beton yol konusunda önemli bir mesafe alacağımız yıl olarak görüyoruz. Programımızı kış boyunca hazırladık. Şimdi bu programı ilçe bazlı olarak uygulamaya koyduk. Trabzon’da Ortahisar dışındaki ilçelerimizde hem asfalt hem beton programımız yıl boyunca hava şartlarının uygun olduğu zamana kadar devam edecek” şeklinde konuştu.   
 
ÖNEMLİ ÖLÇÜDE TAMAMLAYACAĞIZ
Çalışmalara Sürmene ve Beşikdüzü ilçelerinden başladıklarını da dile getiren Başkan Zorluoğlu, “Ortahisar dışındaki ilçelerimizin merkezlerinde ve kırsalında bu sezon için yaklaşık 120 bin ton asfalt bir o kadar da beton çalışmamız olacak. Bu bakımdan çalışmalarımıza Sürmene ve Beşikdüzü ilçelerimizden başladık. Bir batıda bir doğuda ekiplerimiz sezon boyunca çalışmalarına devam edecekler ve inşallah yıl sonuna kadar epey bir yolumuzu asfalt ve beton hale getireceğiz. Bugün de Sürmene’de yaptığımız çalışmaları yerinde gördük. Bunlar bizim kendi işgücümüzle ve personelimizle yaptığımız çalışmalar ama aynı zamanda yüklenici marifetiyle de yaptığımız çalışmalar var. Kalite olarak ikisinin arasında bir fark olmaması memnuniyet verici.  Arkadaşlarımız özveri ile çalışıyorlar. Muhtarlarımızla ve belediye başkanlarımızla beraber kol kola şehrimizin kırsal alanda eksik olan beton ve asfalt yol meselesini önemli ölçüde seçimlere kadar tamamlamış olacağız” dedi.
 
MAHALLE SAKİNLERİ TEŞEKKÜR ETTİ  
Başkan Zorluoğlu’nun incelemeleri sırasında çevrede bulunan mahalle sakinleri ise, “İlçemize ve mahallerimize bizzat gelerek sıkıntıları ve çalışmaları yerinde görmenizden memnuniyet duyuyoruz. Yollarımızın büyük çoğunluğu asfaltlandı. Kalan mahallelerin de kısa sürede tamamlanacağına yürekten inanıyoruz. Bizlere gösterdiğiniz yakın ilgi nedeniyle size ve ekibinize yürekten teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandılar.