Ortahisar Belediyesi Başkan Yardımcısı Erdoğan Beder, son günlerde tartışma konusu olan ve basın yayın organlarında Ortahisar Belediyesi'nin Şehit Asteğmen Umut Karakaş adını taşıyan parkı satışa çıkardığıyla ilgili haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Satışa çıkarılan 2365 ada 587 Nolu parselin park ile bitişik olması ve parkın satışa çıkarılan alanın kuzeyinde yer almasının sanki Ortahisar Belediyesi şehit parkını satışa çıkarıyor algısını doğurduğunu belirten Başkan Yardımcısı Erdoğan Beder parkın satışı ile ilgili imar değişikliği ya da herhangi bir işlemin söz konusu olmadığını kaydetti.

Beder, "Ortahisar Belediyesi'nin eylül ayı meclis toplantısında Esentepe Mahallesi'nde bulunan ve 1999 yılında Van'ın Çatak ilçesinde terör örgütü PKK ile girilen çatışmada şehit düşen Asteğmen Umut Karakaş'ın adının verildiği parka bitişik alanda yer alan parselin satışı oy çokluğuyla kabul edilmiştir. Ancak Ortahisar Belediye Meclisi'nin aldığı bu karar, bilgi eksikliğinden dolayı basın yayın organlarında Şehit Asteğmen Umut Karakaş parkı Ortahisar Belediyesi tarafından satışa çıkarıldı şeklinde duyurulmuştur. Belediye Meclisimizin 07/09/2015 tarihinde satışına karar verdiği ve Esentepe Mahallesi 2365 ada 587 Nolu parselle ile ilgili almış olduğu kararın parkla ilgisi bulunmamaktadır" diye konuştu.

Karışıklığın parkın satışa çıkarılan parselin kuzeyinde yer almasından kaynaklığını kaydeden Beder, "Şehidimizin adını taşıyan parkın, satışa çıkarılan parselin kuzeyinde bulunması bu yorumlarına neden olmuştur. Parkın satışıyla ilgili ne imar ve plan değişikliği ne de başka bir işlem söz konusu değildir. Ortahisar Belediyesi olarak şehitliğin ne demek olduğunu ve şehitlik makamının kutsallığını idrak eden ve her fırsatta da aziz şehitlerimizin hatıralarını yaşatmak için sosyal proje üretip uygulamaya koyan bir belediye anlayışına sahip olduğumuzdan dolayı, belediye olarak bu haberler bizleri derinden üzmüştür" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim