Yabancı uyruklu 130 çifte nikâh kıyıldı. Belgeleri eksik olan ya da nikâh günü hazır bulunmadıkları için 10 çiftin nikâh işlemi de iptal edildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, 2020 yılındaki 1913 adet nikâh sayısının, 2021 yılında 2068 nikâha çıktığını söyledi. 

“ÇOK HAYIRLI VE BEREKETLİ BİR İŞ”

Birçok çiftin nikâhını bizzat kendisinin kıydığını ve çiftlerin mutluluklarına ortak olmaktan son derece memnuniyet duyduğunu dile getiren Başkan Genç, "Çiftlerimizin davetlerine mümkün olduğunca icabet etmeye gayret ettik. Son derece kısıtlı vaktimize rağmen çiftlerimizi en mutlu, en özel günlerinde yalnız bırakmadık, mutluluklarına, sevinçlerine ve heyecanlarına ortak olduk. Bundan son derece memnuniyet duyuyorum. Bir yuvanın kurulmasına şahit olmak gerçekten de çok hayırlı ve bereketli bir iş… Ömür boyu hatırlanacak çok anlamlı bir konu. Bundan dolayı kovid-19 salgınına rağmen korunma tedbirlerine de riayet ederek birçok nikâh akdini gerçekleştirdik. Türk vatandaşlarının yanında yabancı uyrukluların da nikâhlarını kıyıyoruz. Çok sayıda çiftimizin nikâhını bizzat kıydım. Evlendirme memurluğumuz da hem hafta içi hem de hafta sonu yoğun mesai harcayarak nikâh taleplerini büyük bir titizlikle yerine getiriyor. Ben kendilerine yoğun gayretlerinden dolayı bir kez daha teşekkürlerimi iletiyorum. Gerçekten de gece gündüz demeden her talebi karşılamaya çalışıyorlar." diye konuştu.

İLK SIRADA SURİYELİLER VAR

Yabancı uyrukluların ülkelere göre dağılımı şöyle gerçekleşti: Çok sayıda Suriyeli ve Afganistanlı sığınmacının yaşadığı Trabzon'da yabancı uyruklular kategorisinde 25 nikâhla Suriye vatandaşları ilk sırayı aldı. İkinci sırayı 15 adet nikâhla Almanya ve Afganistan vatandaşları aldı. Üçüncü sırayı 13 nikâhla Özbekistan, dördüncü sırayı 9 nikâhla Azerbaycan ve Rus uyruklular ve bunu sırasıyla İran (5), Kırgız (5), Irak (4), Gürcistan (3), Ukrayna (3), Fas (3), Kazakistan (3), İsveç (2), Fransa (2), Avusturya (2), Tacikistan (1), İngiltere (1), Moldova (1), Mısır (1), Tayland (1), Lübnan (1), Dominik (1), Şili (1) ve Belarus (1) uyruklular takip etti.

27 FARKLI ÜLKEDEN KİŞİNİN NİKÂHI KIYILDI

Toplamda 27 farklı ülke uyruklu kişinin nikâhı kıyıldı. Yabancı ülke vatandaşları olan çiftler yasal süreçleri tamamladıktan sonra tercümanlar eşliğinde memurluğa başvurarak nikâhlarını kıyabiliyor. Nikâh memurları son yıllarda yabancı uyruklu insanların nikâh başvurularının artmasını komşu ülkelerde meydana gelen iç savaşlara ve Trabzon'da artan turizm faaliyetlerine bağlıyor.