Başkan Solak Değirmendere gibi çok önemli ve jeolojik olarak çok riskli bir alanın ıslahında Trabzon’un çok geç kaldığını,
Şehrimiz için büyük önem arz eden Değirmendere Vadisi ve Değirmendere büyük bir risk altındadır. Tabii ki bilimsel verilerle teknik rakamlarla ölçümlerde bunları açıklayabiliriz fakat çok uzağa gitmeye gerek yok. Dün Giresun Dereli’de bugün Rize Güneysu'da, Artvin Arhavi'de yaşananlar Değirmendere'de ileride böylesine büyük afetlerin yaşanacağının bir habercisidir. Komşu illerde özellikle Trabzon'un doğusundaki illerimizde bizden daha geniş dere yataklarına sahip ilçelerimizde evlerin,işyerlerinin nasıl sel sularına kapılıp yok olduğunu büyük acılarla büyük kayıplarla sonlanacağını görmüş olduk. 

DEĞİRMENDERE ‘BENİ KURTARIN’ DİYE BAĞIRIYOR 
Geçmişte Değirmendere taştığında, taşan  sular şu andaki mevcut otogarın yerine kadar gelmişti ve Değirmendere Mahallesini  komple su basmıştı. Bu nedenle Değirmendere vadisi yeniden acil olarak gözden geçirilmelidir. Geçmişte 
Dsi bölge müdürlüğü tarafından ihale edilen ve yapımı yarım kalan Değirmendere ıslah projesine yeniden hızlı bir şekilde başlanmalıdır. 
Bu işin şakası yoktur. Değirmendere bugün turizme katma değer sağlayacak çok güzel bir dere olabilecekken bu gün içersinde kontrolsüzce her nevi moloz, çöp ve hurda yığını deresi haline gelmiştir. 
Değirmendere bugün ‘beni kurtarın’ diye adeta çığlık atmakta, isyan etmektedir. Bu günden bir adım atmazsak önlem almazsak yarın eyvah demenin bir anlamı olmayacaktır.

Ortahisar’ın çok önemli bir yeri olan Değirmendere’nin ıslahına başlanması noktasında kentimizin ve ilçemizin yetkili ve sorumlularını uyarmak istiyoruz. 


DERS ALINMALI OTOGARIN YERİ YENİDEN  GÖZDEN GEÇİRİLMELEDİR  

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından ikinci kez ihale edilen yeni Otogar Binasının yerinin uygunluğu ile ilgili de açıklamalarda bulunan Ortahisar Platformu Başkanı Murat Zeki Solak, ‘Ortahisar platformu olarak yine o vadide yapılması planlanan yeni otogar binasının da yerinin yeniden gözden geçirilmesini, dere yatağına özellikle bu işin yöneten kısmında olan yerel yönetimler tarafından bir bina yapılmasının doğuracağı tehlikeleri tekrar gözden geçirmesi gerektiğini düşünüyoruz. 

Riskli alanlara yapı yapılması hususunda denetleyen, uyaran, cezai müeyyide uygulayan ruhsat ve benzeri izinleri veren makam olarak Trabzon Büyükşehir belediyesi yetkililerinin çevre illerimizde Değirmendere’den daha büyük dere yataklarında yaşanan sel felaketlerindeki kayıpları da göz önünde bulundurarak bu vadiye yeni bir yapı yapılmaması gerektiğinin bilinciyle yer tercihini yeniden gözden geçirmelerini öneriyoruz. 
Belki projenin oluşması için teknik,matematik,fen ve fizik kuralları uyarlanabilir.
Fakat doğa bu uyarlamaya tepkisini zaman içimde gösteriyor. 
Bizler, bu şehrin yaşayanları olarak hep bu şehirde olacağız. Gelecekte burada yapılan ve yapılmayan işlerden dolayı acı yaşamak istemiyoruz. 
Ayrıca Şehire kazandırılacak yeni otogar binasının mevcut yolcu yükünün dışında en az 50 yıllık ihtiyacı karşılayacak bir yatırımın yanısıra her gün büyüyen Trabzon ve Ortahisarın gelişimine de katkı sağlayacak bir proje olarak planlanmalıdır. 
Kanuni bulvarı olarak adlandırılan yola eş zamanlı olarak Güney çevre yoluna da artık kazmavurulmalıdır.
 Kamu kurumlarının dere yatakları ve riskli yerlerden  uzak bölgelerde yapılar inşa ederek yeni yapı yapacak olan insanlara da örnek olmaları gerekir. 

DOĞAYA SAYGILI VE RİSKSİZ BİR YER BULUNMALI 

Burada kimseyi suçlamak istemeyiz. Şehrimizin en önemli ihtiyaçlarından biri yeni otogardır. Şehrimize yakışmayan bir otogar maalesef yüzümüzü kızartmaktadır. Ama hem riskli bir bölge olması hem gelecekte bir felakete neden olmaması, hem de jeopolitik olarak stratejik olarak uluslararası yollara bağlantı yolu olarak önümüzdeki yıllarda şehrimizde yapılması planlanan demir yoluna entegre olması hasebiyle otogar yerinin yeniden düşünülmesi tartışılması ve daha sağlıklı daha sağlam doğaya daha saygılı uluslarası yollarla daha bağlantılı şehir trafiğini en az etki edecek bir yerde yapılaştırılması konumlanması daha uygun olacağı kanaatindeyiz. 
Ortahisar Platformu olarak gerek Tarım ve Orman Bakanımız gerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız gerek Trabzon Valimiz ve Trabzon Büyükşehir belediye başkanlığımızdan çok önemli isteğimizdir. Lütfen otogarın yerinde aceleci davranmayalım. Şehrin yaşayanları olarak bu çağrımıza kulak veren verecek olan gündeme getiren getirecek olan tüm bu şehrin yönetenlerine ve yaşayanlarla şimdiden teşekkür ediyoruz.