31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul Ümraniye'de,Belediye Başkanı seçilen‬ Rizeli İsmet Yıldırım, Trabzonluların buluşma yeri olan, halka açık ''Trabzon Park''ı, Trabzonlulardan almak için harekete geçti.
Mazbatasını aldıktan sadece dört gün sonra başkan imzasıyla, Orman Bakanlığının ilgili birimlerine yazı gönderen, Trabzonlulara tahsisli yerin Ümraniye Belediyesine verilmesini talep eden hukuka aykırı uygunsuz talebi şaşkınlık yarattı. 

Trabzonlu İşadamları ve Bürokratları Derneği (TİAB) 2009 yılından beri Ümraniyedeki, Çır Çır Mesire alanında kiracı konumunda bulunuyor.  TİAB bu alana 5 milyon dolara yakın yatırım yaparak mesire yerine tesis kazandırıp mezbelelik olmaktan kurtardı. Dernek yönetimi, tesisleşen alanda  hem asayiş konusunda gerekli önlemleri aldırdı, hem de gelişi güzel yapılanma çabasındaki fırsatçılara izin vermeyerek öncü oldu. Ormanlık alanı koruyarak hizmet verdi. 

Alanı, hem Trabzonlular'ın buluşma hem de Ümraniyeliler'in mesire yeri haline getiren TİAB'ı,  Ümraniye'nin Rizeli Belelediye Başkanı'nın yerinden çıkarmaya çalışması tepkilere neden oldu. Zira Ümraniye Belediyesinin elinde iki adet mesire yeri ve işletemeyecekleri için geçen dönem İstanbul Büyük Şehir Belediyesine iade etmek istedikleri yerler var.
Trabzon Parkın sadece 78 metre uzağında,Trabzon Parktan yaklaşık ikibuçuk kat daha büyük iki parça ormanlık mesire yerinin olmasına rağmen, Ümraniyenin,Rizeli Belediye Başkanının,''Trabzon Park''ı almak için ısrarı Trabzonlular
arasında büyük öfkeye sebep oldu.

 "Cumhurbaşkanımız Sn.Recep Tayyip Erdoğan tarafından bizzat talimatlandırılarak tahsisi yapılan ve halka kazandırılan yerin kimlere verilmek üzere alınmak istendiği de bölgede çokca konuşuluyor.
Ümraniyenin, Rizeli Belediye Başkanı İsmet Yıldırımın bu hukuk tanımaz kasıtlı tavrı seçimler öncesi partisine de zarar verirken milletvekillerini de harekete geçirdi. Trabzon Millevekilleri ve Ak Parti İstanbul il Başkanı Trabzonlu Bayram Şenocak'ın ne yapacakları ve ne kadar duyarlı davranacaklarını da şimdiden merak konusu oldu. Seçim öncesi Ümraniye'nin Rizeli belediye başkanının bu hareketi Ak Partiyi zor durumda bıraktı" dediler.