AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora, TSYD Trabzon Şubesi’ni ziyaret ederek yeni yönetime hayırlı olsun dileğinde bulundu.

Trabzon’un spor alanında önde bir şehir olduğuna vurgu yapan TSYD Trabzon Şube Başkanı Selçuk Kılıç, dernek olarak yaptıkları çalışmalarla spora ve gelişimine destek vermeye çalıştıklarını kaydetti. Kılıç, “Öncelikle, sponsor ve kendi çabalarımızla sağladığımız desteklerle üyelerimiz için güzel bir mekan oluşturduk. Birçok proje ve etkinlik yaparak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bunlardan bir tanesi, önceki yıl İçişleri Bakanlığı desteğiyle ‘Uzak Köy Çocukları Denizle Buluşuyor’ isimli proje. Daha önce stadı, spor tesislerini görmeyen uzak köylerdeki başarılı ilköğretim okulu öğrencilerini alıp Trabzonspor’la, spor tesisleriyle buluşturduk. TSYD olarak bu tarz sosyal sorumluluk projelerimiz yeni dönemde de devam edecek” ifadelerini kullandı.

CORA DESTEK SÖZÜ VERDİ

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, TSYD’nin projelerinin örnek teşkil ettiğini ve yeni dönemde her türlü çalışma ve projeye destek vereceklerini söyledi. Hükümet olarak sporda Trabzon’a yapılan yatırımlara ilişkin de kısa bir değerlendirme yapan Cora şunları söyledi:  “Trabzon sadece futbol alanında değil bir spor şehri. Son yıllarda özellikle Türkiye Olimpiyat Hazırlama Merkezi’nin bir şubesinin Trabzon’da olması, imkanların gelişmesi, altyapının tamamlanması ve sporcuların belirli imkanlara kavuşması sonucunda bu çalışmalar meyvelerini vermeye başladı. Olimpiyatlara sporcu gönderen bir şehir konumuna geldi Trabzon. İnşallah güzel faaliyetleri hep birlikte gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Çünkü bu şehirde spor adına güzel şeyler oluyor” diye konuştu.

SPORCULAR AKYAZI’YA ÜCRETSİZ TAŞINACAK

Cora, Trabzon’daki bazı spor yatırımlarına ilişkin de şu bilgileri verdi: “Akyazı’daki komplekste bulunan Yavuz Selim Stadının dört tarafı da tribün yapılıyor, 5 bin 500 kişi kapasiteye ulaşacak. Spor bakanımızın Trabzon’u ziyaretinde hemfikir olarak birlikte bir karar verdik. Kuzey ve güney tribünü olarak nitelendirilen yerlerin de ihalesi gerçekleştirildi. Tamamlandığında Trabzon aynı zamanda ikinci bir stada kavuşmuş olacak. Belki de çoğu şehrin ana stadı statüsünde Trabzon’un ikinci bir yavru stadı olacak. Buradan yararlanacak sporcular için de belediyenin bir projesi var. Lisanslı ve amatör sporcular Akyazı’daki tesislere ücretsiz olarak ulaşımlarını sağlayabilecekler.. Sporcuların yetişmesi ve gelişmesi anlamında Cumhurbaşkanımızın da işaret ettiği gibi yerel yönetimlere de büyük görevler düşüyor. Bu yüzden hepsinin elini taşın altına koyması gerekiyor. Özellikle amatör branşlara sahip çıkılması gerekiyor. Sadece futbolun görünen kısmında bulunmamak gerekiyor. Biz bütün imkanlarımızla sporcu yetiştirecek adımları atmamız gerekiyor. Trabzon’da böyle bir potansiyel de var. Bu bilimsel olarak da tespit edildi. Karadeniz Bölgesi’nde Trabzon özelinde geçmişten bugüne spor alanında çok büyük değerler yetiştirdik. Hazır olan altyapıyı daha da güçlendirerek bütün imkanları da seferber ederek, nice gençlerimizi ülkemize ve dünyaya sunmamız gerekir.”

GENÇLERİ SPORLA BULUŞTURUYORUZ

“Trabzon’da bir Avni Aker vardı bir de Yavuz Selim Stadı, bir spor salonu, bir toprak saha vardı” diyen Milletvekili Cora, “Şimdi bir çırpıda sayacak olsak, bütün toprak sahalar çim saha oldu. Akyazı Stadı yapıldı. Ardından Beşirli Tenis Kompleksi, Hayri Gür Spor Salonu, atletizm stadı, cimnastik salonları, tenis kortları... Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) çok önemli. Trabzon Spor Lisesi’ni Beştaş Köyünde hizmete koyduk. Akyazı Spor Kompleksi’nde saha sıkıntısı yok, kulüplerimize de buradan yer tahsis edeceğiz. Yeter ki Trabzon’da sporla ilgili konulara ilgi olsun. Hemen ona cevap verecek bir altyapı tesisi, fiziki imkanlar mevcuttur. İlçelerimizin her birinde statlarımızı yeniliyoruz, gençlik merkezleri kuruyoruz. Gençlere sporla tanışma imkanı sunulmuş oluyor. Trabzon’a son bir yıl içerisinde yaklaşık 180 milyonluk yatırım kazandırdık” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim