Ortahisar Belediyesi’nin Orman Bölge Müdürlüğü, Türkiye Harp Malülleri, Gaziler, Şehit Aileleri ve Dul Yetimler Derneği Trabzon Şubesi’yle birlikte Soğuksu Mahallesi’nde oluşturduğu Hatıra Ormanı’nın açılışı gerçekleştirildi.

Açılışta bir konuşma yapan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Bugün şehitlerimizin aziz hatıralarını yaşatmak için toprakla buluşturduğumuz fidanlar, ilerleyen yıllarda Ortahisarımız için yeni nefes alanları oluşturacak. Şehitlerimizin kutsal hatıraları da ilelebet bu fidanlarda yaşayacak.” dedi.

Başkan Genç, şehit aileleri mensuplarıyla birlikte Trabzonlu şehitlerin isimlerinin verildiği mandalina, sarıçam ve portakal fidanlarını toprakla buluşturdu.

“HER KOŞULDA ŞEHİT YAKINLARININ YANINDA OLACAĞIZ”

Şehit yakınlarıyla bir araya gelmekten her zaman mutluluk ve onur duyduğunu kaydeden Başkan Genç, “Her mahalleye en az bir park hedefiyle yola çıktık. Küresel ısınmanın hızla arttığı bu zaman diliminde ilçemizdeki yeşil alan miktarını artırmayı çok önemli görüyoruz. Cumhurbaşkanlığımızın öncülüğünde tüm ülke sathında yürütülen ‘Geleceğe Nefes Programı’ çerçevesinde fidan dikim etkinlikleri sayesinde Türkiye orman varlığını artıran nadir ülkeler arasında yer alıyor. Burada şehit ailelerimizle birlikte fidanları toprakla buluşturuyoruz. Şehit ailelerimizle çeşitli vesileler dolayısıyla sık sık bir araya geliyoruz. Geçen hafta Pazarkapı’da şehit aileleri derneğine tahsis ettiğimiz yeni hizmet mekânının açılışını gerçekleştirdik. Onlarla bir araya gelmekten her zaman onur ve mutluluk duyduğumu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Şehitlerimizin bizlere emaneti olan aileleri için ne yaparsak yapalım, yine de azdır. Her daim şehit ailelerimizin ve şehit yakınlarımızın yanında olacağız. Bir nebze de olsa onların sıkıntılarını giderdiysek, dertlerine çare olduysak ne mutlu bize… Hem şehitlerimize, hem de şehit ailelerimize karşı vefa borcumuzu ödemeye gayret ediyoruz. Şehitlik makamı öylesine yüce bir makam ki, ne yapsak, hangi faaliyette bulunursak bulunalım, şehitlerimizin fedakârlığını hiçbir şekilde ödeyemeyiz. Bu program dolayısıyla da bir kez daha şehitlerimize Yüce Rabbimden rahmet ve minnet diliyorum. Ailelerimize bir kez daha başsağlığı ve sabır dileklerimi iletiyorum. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da her şart ve koşulda şehit ailelerimizin yanında olmaya gayret edeceğim. Bu anlamda içleri müsterih olsun… Başımızın üstünde yerleri var. Bu vesilelerle bu programa iştirak eden herkese bir kez daha teşekkürlerimi iletiyorum.” diye konuştu.

Etkinlikte 40 çam fidanıyla, 27 meyve fidanı toprakla buluşturuldu. Etkinliğe; AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, Trabzon Muhtarlar Federasyonu Başkanı Bekir Aktürk, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Nurhüda Seha Sağlam, Trabzon Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Şeref İşler, Hak-İş, Hizmet-İş Sendikası Trabzon Şubesi Başkanı İsmail Kaplan, Türkiye Harp Malülleri, Gaziler, Şehit Aileleri ve Dul Yetimler Derneği Trabzon Şubesi Başkanı Ahmet Ercan ile gaziler ve şehit aileleri mensupları katıldı.