Trabzon'da silahlı saldırıya uğrayan Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, önemli açıklamalarda bulundu.

Kentte bir araya gelen siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları, dün ortak bir basın açıklamasında bulundu. Yomra Belediye Başkanı İyi Partili Mustafa Bıyık'a yönelik saldırı kınandı. Basın açıklamasında kürsüye çıkan Başkan Bıyık, "O gün birkaç kişi daha buradaydı. Belki bu kalabalık cenaze için toplanmak zorunda kalacaktır. Bu saldırı çalışma azmimizi eksiltemez" ifadelerini kullandı.

Başkan Mustafa Bıyık, 11 Haziran günü belediye binasına makam aracıyla geldiğinde araçtan indiği sırada Halit Aytekin'in silahlı saldırısına uğramıştı. Bıyık, saldırıdan yara almadan kurtulurken, 7 metre mesafeden beş el ateş eden saldırgan olay yerinden koşarak uzaklaşmıştı.

Saldırı sırasında sıkılan mermiler ATM'ye ve belediye binasının camlarına isabet etmişti. Güvenlik kamerası sayesinde azmettirici Ayhan Kılıç, Tolgahan Kılıç ve tetiği çeken Halit Aytekin yakalanmıştı. Üç kişi mahkeme kararıyla tutuklandı.

Yomra Kadınları Toplumsal Dayanışma ve Girişimciliği Destekleme Derneği (YOKADER) Başkanı Varlık Tan Karslı, Bıyık'a karşı yapılan saldırı eylemini kınadıklarını açıkladı. Yaşanan bu hain olayın ilçenin ismini lekelemesine asla izin vermeyeceklerini de sözlerine ekledi. Karslı açıklamasına şu sözlerle devam etti: "Yomra, birliğin, beraberliğin, kardeşliğin adresidir. Bizler Yomralılar olarak, hangi ideolojiye, hangi siyasi görüşe mensup olursak olalım, daima adaletin, huzurun ve kardeşliğin yanındayız. Türkiye Cumhuriyeti, demokratik bir hukuk devletidir. Devletimiz, bu hain olayın arkasında kim varsa bulup gerekli cezayı verecektir."

Yomra Belediye Başkanı Bıyık ise 1988 yılında merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın benzer bir saldırıya uğradığını hatırlatarak şu ifadeleri kullandı:

"Ben de Turgut Özal'ın kürsüde kullandığı o veciz ifadeleri kullanacağım. Allah'ın verdiği ömrü onun izninden başka alacak yoktur. Biz de ona teslim olmuşuz."

Başkan Bıyık, hain saldırının belediyenin parasını koruduğu için gerçekleştiğini savunurken, Yomra'da birliği koruyan herkese teşekkür etti. "Eskiden 15 saat çalışıyorduk, şimdi 20 saat çalışacağız. Biz, tüyü bitmemiş yetimin hakkını daima koruyacağımıza, belediyenin 1 kuruşunu dahi kimseye peşkeş çekmeyeceğimize ant içerek göreve başlamış insanız. Bundan sonraki süreçte de bu andımızın arkasında durarak çalışacağız. Bu saldırıya uğramamız, vermiş olduğumuz bu mücadeleden kaynaklanmaktadır.” dedi.