Göreve geldiğinden bu yana İstanbul da Trabzonluların bir çatı altında toplanmaları için büyük sorumluluklar altına girerek güzel etkinliklerle Trabzonluları bir çatı altında toplamaya çalışan TDF Genel Başkanı İsmail Şatıroğlu Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan ile Trabzonluların 24 saat kullanabilecekleri bir kompleks olarak düşünülen binanın sözleşmesi imzalanarak Trabzonlulara verildi.

Trabzon Dernekler Federasyonu Genel başkanı İsmail Şatıroğlu ve yönetiminin büyük çoğunluğunun katıldığı bu tarihi an için İstanbul da bulunan Trabzon Dernek başkan ve yöneticileri de hazır bulundular. İmza törenin de konuşan Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan “ben de Trabzonluyum Çaykaralıyım. İstanbul da yıllarca Şirinevler de yaşadım Merter de iş yaptım. Şimdi de Allah nasip etti tarihi yarımda da Fatih’in ismi olan semtte belediye başkanıyım. Ancak hizmetimiz de tüm yurdum insanlarınadır. Elbette ki Trabzonluyum ama hizmetlerimiz tüm insanlaradır. Özellikle derneklere ve o yörelerin insanlarına elimizden geldiğince destek olmak da görevlerimizdendir. Bugün burada Trabzon Dernekler Federasyonu başkanı ile hayırlı bir konun anlaşmasını yaparak karşılıklı olarak imzalar attık. Trabzonlulara hayırlı olsun” dedi.

İstanbul Fatih ilçesinde Trabzon evi olarak düşünülen binanın Trabzon Dernekler Federasyonuna devredilmesiyle ilgili konuşan Trabzon Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı İsmail Şatıroğlu “ göreve geldiğim günden buyana hep bu anı bekledim. İstanbul da bugüne kadar yapılmayanı yaparak aklımda hayalimde olan ve Trabzonlulara yakışan Trabzon Evi projemizin ilk adımı olan belediyeden devraldığımız bu binanın ilk adımını attık. Allah tüm insanlarımıza hayırlı etsin. Ben ve yönetim kurulu arkadaşlarımla Trabzonlulara bu güzel projeyi kazandırmak için ilk adım olarak Fatih Belediyesiyle imzalarımızı attık ve bu binayı Trabzonlular adına bünyemize kattık. Şimdi burayı 24 saat gurbetteki Trabzonluların ve gerekirse diğer yurdumun insanlarının da kullanabileceği duruma getirerek hizmetlerimize devam edeceğiz. Trabzon Evi Trabzonlulara hayırlı olsun.”dedi.

Ömer Karakaş / HaberTS İstanbul Sorumlusu