TERÖRLE MASAYA OTURANLAR KİMDİ?

Trabzon MHP Milletvekili adayı Yavuz Aydın Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun mitinginde Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu’nun “Terörle masaya oturmak isteyenler var. Onların başını ezeceğiz” sözlerine sert tepki gösterdi. Sayın Soylu AK Parti’nin terörle masaya oturduğunu mu unuttu yoksa kendisi Demokrat Partiye mi tekrar döndü?” dedi.

SOYLU ÖZÜNE DÖNDÜ!

Trabzon siyasetinin genç, dinamik ve yeni yüzü MHP Milletvekili adayı Yavuz Aydın, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Trabzon mitinginde sahne alan Süleyman Soylu’nun ‘Terörle masaya oturmak isteyenler var. Onların Başını ezeceğiz” çıkışına sert tepki gösterdi. Yavuz Aydın, “Sayın Soylu miting alanlarında sadece Türk Bayraklarını görünce kendisini Ak Parti milletvekili ve milletvekili adayı olduğunu unuttu sanırım. Her gün Trabzon’da Demokrat Parti il Başkanlığı’nın seçim minibüsünde hala kendi sesinden ‘Demokrat Parti bizim şerefimizdir. Yetim hakkı yiyenden, Devleti peş keş çekenlerden hesap soracağız’ cümlelerini duyuyoruz. Sayın Soylu bunların paçalarından pislik akıyor. Daha at üstünde duramayanlar bu ülkeyi nasıl yönetsin sözleri geldi aklımıza. Şimdi de sayın Soylu ‘Terörle masaya oturmak isteyenler var. Onların başını ezeceğiz’ şeklinde konuşuyor. Günaydın sayın Soylu Günaydın. Kim oturdu terörle, teröristle masaya bunu da senin sesinden duymak isterdi bu yüce Türk Milleti. Demek ki şimdi aynı taraftayız. Terörle müzakerenin olmayacağının siz de farkına vardınız anlaşılan” dedi.

PKK’YA VAR MHP’YE YOK

Dolmabahçe Sarayında PKK’nın 10 Maddesine evet diyenlerin Türkiye’nin geleceğini düşünen MHP’nin dört ilkesine hayır dediğini belirten Yavuz Aydın, “Daha düne kadar çözüm süreci adı altında yürüttüğünüz çözülme sürecini savunanlar siz değil miydiniz? Her şehit kanında vebali olanlar kimler. İktidarların mı yoksa Türkiye Büyük Millet Meclisinde olan ve olmayan muhalefet partilerinin hatası mıdır bu yaşanan Kaos, terör, kan ve gözyaşı? Biz defalarca size, kamuoyu huzurunda ‘terörle müzakere olmaz. Terörle mücadele olur dedik. Sizler ise Oslo’da Türkiye Cumhuriyeti Devletini PKK Terör örgütü karşısında diz çöktürüp masaya oturtmadınız mı? Habur’da Türk Milleti’nin, gözü yaşlı şehit analarının yüreklerini dağlayıp, vicdanları kanatan siz değil miydiniz? 34 teröristi sınırda kurulan çadır mahkemelerinde Türkiye Cumhuriyeti’nin onurunu ayaklar altına alarak beraat ettiren ve Türkiye’de güzel gelişmeler oluyor diyenler sizler değil miydiniz? Hükümet kurmak için samimi olmadınız. Seçim hükümeti ve azınlık hükümeti teklifleri ile muhalefetin kapısını çaldınız. Ülkemizin ve milletimizin geleceğini garanti altına almak için ortaya koyduğumuz dört ilkeye hayır dediniz ama Dolmabahçe Sarayı’nda, PKK’nın Terör Örgütü başı Abdullah Öcalan’ın dayattığı 10 maddeye evet derken kaleminiz titremedi. Sizin vatan sevginiz işte bu kadar Sayın Süleyman Soylu” dedi.

SORUNLAR YERİNDE ÇÖZÜLECEK

Terör ve dış siyasette izlenilen yanlış yolun ülkemizi ve Trabzon’u da olumsuz etkilediğini vurgulayan Aydın, “Her sokak başı dilencilerden, Suriyeli mültecilerden geçilmez oldu. Her Trafik lambasında mağdur, perişan halde çocuklar var. Güney sınırlarımızda güvenlik zafiyeti hat safhada. Bizim iktidarımızda terörle müzakere asla yapılmayacak. Terörle mücadelede sonuna kadar gidilecektir. Suriye ve Irak’tan gelen sığınmacılar o bölgelerdeki şehirlerdeki kurulacak kamplara yerleştirilecek, güvenlik ve barınma sorunu olmadan bu sorunu da yerinde çözeceğiz. Polisimize ve askerimize gereken tüm yetki verilecek” şekilde konuştu.